Uuno Klami -kilpailun säveltäjät haluavat majoittua kotkalaisiin koteihin — Finaaliin etsitään majoittajia

Jussi Lopperi

Uuno Klami -sävellyskilpailussa on tarjottu finalisteille kotimajoitusta vuodesta 2004 asti. Arkistokuva.
Uuno Klami -sävellyskilpailussa on tarjottu finalisteille kotimajoitusta vuodesta 2004 asti. Arkistokuva.

Kansainväliseen Uuno Klami -sävellyskilpailuun etsitään kotimajoittajia. Marraskuun puolivälissä pidettävään kilpailuun saapuu viisi finalistia. Finalisteille on aikaisempinakin vuosina tarjottu mahdollisuus valita ilmainen majoitus joko jonkun kotona tai hotellissa.

— Koteja majoittumiseen tarvitaan maksimissaan viisi. Osa saapuu pariskuntana ja osa yksin. Tänä vuonna finalisteista kaksi on Italiasta, yksi Ranskasta ja kaksi Suomesta. Heistä suurin osa näyttäisi haluavan kotimajoituksen. Erityisesti ulkomaalaisille se on mukava ekstra, kilpailun toiminnanjohtaja Reetaliina Marin kertoo.

Mahdollisuus tutustua paikalliseen kulttuuriin

Kotimajoitusta on tarjottu finalisteille kilpailun vuodesta 2004 asti. Marinin mukaansa tapa on tavallinen erilaisissa klassisen musiikin tapahtumissa, esimerkiksi musiikkileireillä.

— Yleensä finalistit ovat suhtautuneet mahdollisuuteen positiivisesti. Heillä on siten mahdollisuus perehtyä paikalliseen kulttuuriin eri tavalla kuin hotellimajoituksessa.

Marinin mukaan moni kotimajoitusta tarjoava on ollut mukana aiemminkin.

— Yleensä majoittajat ovat Kymi Sinfoniettan konserteista innostuneita kausikorttilaisia, mutta erityisiä kriteerejä kotimajoitukseen ei ole. Kilpailun harjoituksia pidetään Kotkansaarella konserttitalolla, joten sen läheisyys olisi oleellista. Käytännön järjestelyistä jutellaan sitten yhteyttä ottaneiden kanssa, Marin kuvailee.

Kansainvälisen Uuno Klami -sävellyskilpailun finaali pidetään 12.—16.11. Finaaliin päässeet säveltäjät ovat suomalaiset Pertti Jalava ja Tomi Räisänen, ranskalainen Christopher Culpo ja italialaiset Andrea Portera ja Roberto Sansuini.

Kotimajoituksesta voit ottaa yhteyttä toiminnanjohtaja Reetaliina Mariniin, reetaliina.marin@kymisinfonietta.fi tai 050-3240058.