Talvimeripäivät tuomaan vilskettä talvikuukausiin? – Kaupunki on aloittanut kokonaan uuden tapahtumakokonaisuuden suunnittelun

Työnimellä Talvimeripäivät kulkeva kokonaisuus kestäisi jopa kuukauden.

Linda Varoma

Meripäivät myös talvella? Miksi ei, tuumattiin kotkan kulttuuri- ja tapahtumapalveluissa.
Meripäivät myös talvella? Miksi ei, tuumattiin kotkan kulttuuri- ja tapahtumapalveluissa.

Kotkan kaupunki on aloittanut uudenlaisen talvitapahtuman suunnittelun. Uusi tapahtumakokonaisuus kulkee tällä hetkellä työnimellä Talvimeripäivät, ja tapahtuman ajankohdaksi on kaavailtu talvea 2021.

Kotkan kulttuuri- ja tapahtumapalveluista kerrotaan, että tapahtuman suunnittelu ja ideointi lähti tarpeesta järjestää hiljaisemmalle vuodenajalle tapahtuma, joka kokoaa kaupungin eri taide- ja kulttuuritoimijoita yhteen.

– Alkuvuosi on hiljaista aikaa Kotkan tapahtumakentällä ja monissa kulttuurikohteissa. Kotka ei vedä myöskään talvella samalla tavalla muualta tulevia matkailijoita kuin kesäkuukausina. Idea talvisesta tapahtumasta onkin otettu innostuneena vastaan tapahtumajärjestäjien keskuudessa, kertoo tapahtumapäällikkö Tiina Salonen.

Uusi kokonaisuus on suunniteltu jopa kuukauden mittaiseksi. Se koostuisi uusista tapahtumista, kuten Kotkan ääni- ja valofestivaalista, sekä jo olemassa olevista tapahtumista kuten Rakkausviikosta. Talvimeripäivät on suunniteltu järjestettäväksi tammi–helmikuussa 2021.

– Tässä maailman tilanteessa, kun kevään tapahtumat on peruttu ja tilanne on koronakriisin keskellä epävarma, suuntaamme positiivisella mielellä katseet kohti tulevaisuutta. Uskomme, että tästä uudesta tapahtumasta on iloa kotkalaisille ja kymenlaaksolaisille yleisöille sekä hyötyä monelle seudun järjestäjälle ja yrittäjälle, Salonen toteaa.

Talvitapahtuman tuotannosta vastaa Kotkassa kulttuuri- ja tapahtumapalveluiden yksikkö. Tapahtumalle haetaan parhaillaan rahoitusta.

Uusimmat uutiset