Langinkosken Leidit esittää Anna Puuta ja Ave Mariaa Kymin ja Johanneksen kirkoissa – Syyssunnuntain sävelet -konserteissa on hengellistä musiikkia moneen makuun

Seudun hoivakotien asukkaita lauluyhtye muistaa jouluna musiikillisella videotervehdyksellä.

Langinkosken Leidit

Lauluyhtye Langinkosken Leidit julkaisi viime vuonna Lyhty-nimisen joululevyn. Nyt ryhmä konsertoi syystunnelmissa.
Lauluyhtye Langinkosken Leidit julkaisi viime vuonna Lyhty-nimisen joululevyn. Nyt ryhmä konsertoi syystunnelmissa.

Lauluyhtye Langinkosken Leidit konsertoi sunnuntaina Haminassa ja Kotkassa. Syyssunnuntain sävelet -konsertti soi kello 15 Johanneksen kirkossa ja kello 18 Kymin kirkossa.

Yhtyeessä laulava Seija Aalto kertoo, että tilaisuudet korvaavat perinteiset joulukonsertit.

– Tänä vuonna emme tee lainkaan joulukonsertteja, koska halusimme tuoda virkistystä tähän syksyn harmauteen. Päädyimme esiintymään kirkoissa, sillä ne ovat riittävän isoja tiloja. Kirkkoihin mahtuu paljon kuulijoita, mutta samalla niissä pystyy noudattamaan hyvin turvavälejä, Aalto sanoo.

Kappaleita Ave Mariasta Anna Puun Mestaripiirrokseen

Aallon mukaan Syyssunnuntain sävelet -konsertissa kuullaan monentyyppistä hengellistä musiikkia. Ohjelmistossa on klassisia lauluja Ave Mariasta Suojelusenkeliin sekä uudempaa tuotantoa, kuten Anna Puun kappale Mestaripiirros.

– Esitämme myös Täällä Pohjantähden alla -sikermän.

Laulajia säestävät pianisti Esa Ylönen ja basisti Jonas Mäki. Konserteissa on maskisuositus.

Hoivakodeille musiikillinen videotervehdys

Suomen Kulttuurirahaston Kymenlaakson rahasto myönsi viime keväänä Langinkosken Leideille 3 000 euron apurahan osallistavien musiikkitapahtumien toteuttamiseen hoivakodeissa Kotkassa, Pyhtäällä ja Haminassa.

Aalto kertoo, että koronatilanteen vuoksi tilaisuuksia ei ole pystytty järjestämään suunnitellusti.

– Kesällä ehdimme pitää kuusi ulkoilmakonserttia hoivakotien pihoilla. Nyt joulun alla meillä oli tarkoitus esiintyä hoivakodeissa uudelleen, mutta rajoitusten vuoksi se ei onnistu.

Aalto sanoo, että hoivakotikonsertteja on tarkoitus jatkaa ensi keväällä mahdollisuuksien mukaan. Jouluksi yhtye lähettää hoivakoteihin musiikilliset videotervehdykset.

– Meillä on ohjelmistossamme paljon joululaulua viime vuonna julkaistun Lyhty-joululevyn ansiosta. Toivottavasti videot vähän piristäisivät asukkaiden arkea.

Langinkosken Leidien Syyssunnuntain sävelet -kirkkokonsertti sunnuntaina 22.11. kello 15 Johanneksen kirkossa Haminassa ja kello 18 Kymin kirkossa.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset