Kotkan kulttuurijohtaja Tomi Purovaara haluaa auttaa hyvän apurahahakemuksen tekemisessä: ”Kotkassa on paljon potentiaalia ja hyviä projekteja, joista apurahan antajat voisivat olla kiinnostuneita”

Raimo eerola

Kotkan kulttuurijohtaja Tomi Purovaara haluaa auttaa paikallisia taiteilijoita ja kulttuuritoimijoita apurahahakemusten tekemisestä.
Kotkan kulttuurijohtaja Tomi Purovaara haluaa auttaa paikallisia taiteilijoita ja kulttuuritoimijoita apurahahakemusten tekemisestä.

Kotkan kulttuuri- ja tapahtumapalvelut järjestää lokakuun aikana kotkalaisille taide- ja kulttuurialan toimijoille tilaisuuksia, joissa käydään läpi apurahahakemusten tekemiseen liittyviä asioita. Tilaisuuksissa pohditaan yhdessä kysymyksiä kuten: Mistä löydän tietoa erilaista apurahoista? Miten rakennan hyvän projektisuunnitelman ja budjetin? Mikä merkitys on CV:llä?

Ensimmäisessä tilaisuudessa 14. lokakuuta vieraana on Suomen Kulttuurirahaston Kymenlaakson rahaston asiamies Päivikki Eskelinen-Rönkä, joka kertoo lokakuussa haussa oleviin Suomen Kulttuurirahaston apurahoihin liittyvistä asioista.

— Loka-marraskuussa on haettavana Suomen Kulttuurirahaston ja Taiteen edistämiskeskuksen apurahoja. Kotkassa on paljon potentiaalia ja hyviä projekteja, joista apurahan antajat voisivat olla kiinnostuneita. Näissä sessioissa tuodaan esiin niitä usein pieniäkin asioita, joiden avulla hakemuksista saa rahoittajan näkökulmasta kiinnostavampia. Tilaisuudet pidetään Merikeskus Vellamon Ruumassa, epämuodollisessa ja keskustelevassa ilmapiirissä, toteaa kulttuurijohtaja Tomi Purovaara.

Kulttuurijohtaja sparraa hakemusten tekijöitä

Taustalla on myös Purovaaran viime viikolla järjestetyssä eri taiteenalojen toimijoiden yhteiskokoontumisessa esittämä toteamus, että julkisen toimijan mahdollisuudet hakea esimerkiksi säätiöiden tukea ovat rajoitetut, sillä esimerkiksi säätiöt ja Taiteen edistämiskeskus keskittävät tukensa pääosin yksittäisille taiteentekijöille ja yhteisöille.

Apurahahakemuksia aiemmissa töissään laatinut ja arvioinut Purovaara on jo aikaisemmin kertonut, että hän voi toimia paikallisten taiteilijoiden ja eri projektien sparraajana. Nyt siihen tarjoutuu konkreettinen tilaisuus Vellamon tiloissa.

— Apurahahakemusten tekijät voivat varata oman tunnin mittaisen ajan, jossa he käyvät kanssani läpi hakemusta ja kehitämme sitä yhdessä.

Apurahahakemustilaisuudet Merikeskus Vellamossa

Maanantai 14. lokakuuta

Klo 17.30-18.30 Ajankohtaista tietoa Suomen Kulttuurirahaston apurahahausta (1.-31.10.) Asiamies Päivikki Eskelinen-Rönkä

Klo 18.30-19.30 Taiteen ja kulttuurin rahoituslähteet Suomessa. Hyvän hakemuksen elementeistä. Kulttuurijohtaja Tomi Purovaara

Torstai 17. lokakuuta

Klo 17.30-19.30 Hyvän hakemuksen elementeistä osa 2. Kulttuurijohtaja Tomi Purovaara

Kulttuurijohtajan kanssa käytävät keskustelut pidetään Vellamon Ruumassa klo 16—18: 21.10., 22.10., 28.10., 29.10. 4.11., 5.11., 11.11., 12.11. ja 13.11. Varaukset sähköpostitse: tomi.purovaara@kotka.fi

Loka-marraskuun ajankohtaisia taide- ja kulttuuriavustuksia

Suomen Kulttuurirahaston keskusrahasto 1.-31.10. 

Taiteen edistämiskeskus, avustukset yhteisöille 1.-31.10. 

Taiteen edistämiskeskus, avustukset yksityisille 1.10.-14.11.