Huutjärven koulu teki levyn satavuotiaalle Suomelle

Livelevy on äänitetty viime keväänä koulun kevätkonsertissa. Esiintyjinä ovat omat oppilaat esikoululaisista yhdeksäsluokkalaisiin.

Sari Tauru

Kuvassa Huutjärven koululaisten cd:n esiintyjiä: eturivissä Venla Nikkanen, Laura Rantamo, Mette Soinila, Emmi Bruce, Viivi Savolainen ja Mirella Vuori sekä takarivissä Iida Toikka, Milla Kottila ja Matilda Riiali.

Tunnelma Huutjärven koulun opettajainhuoneessa on kuin jouluaattona. Rehtori Sari Hakulinen kaivaa esiin cd-levyn, jota on odotettu keväästä lähtien.


Torstaina ilmestyvä Pyhtään satakielet -albumi on koko Huutjärven koulun yhteinen kunnianosoitus satavuotiaalle Suomelle. Viime huhtikuussa koulun kevätkonsertissa tehty äänite sisältää suomalaista musiikkia oppilaiden esittämänä.
— Jokakeväinen oppilaskonsertti on yksi vuoden kohokohdistamme. Tänä vuonna se pidettiin Suomi 100 -hengessä. Levyllä kuuluu aito konserttitilanne aplodeineen ja pikkumokineen, Hakulinen kertoo.

Cd on kooste musiikin opetustyöstä. Se näyttää, mitä koulun musiikkitunneilla oppii kymmenen vuoden aikana. — Sari Hakulinen

Mukana Idolsista tuttu Cevor Tikerpuu

Äänessä ovat lähes kaikki viime lukukauden oppilaat esikoululaisista yhdeksäsluokkalaisiin. Kuoroteosten lisäksi kuullaan soolokappaleita. Yksi solisteista on Cevor Tikerpuu, joka oli mukana tämän vuoden Idols-kilpailussa.
Lapset ja nuoret toimivat myös pääosin säestäjinä.
— Cd on kooste musiikin opetustyöstä. Se näyttää, mitä koulun musiikkitunneilla oppii kymmenen vuoden aikana, Hakulinen toteaa.


Hakulisen mukaan levy on tehty mahdollisimman pitkälti omin voimin. Äänityksestä vastasi atk:n opettaja Ville Elomaa. Juhlakonsertin kappaleet valitsivat musiikinopettajat Miia Sarlund ja Stefan Gartz yhdessä oppilaiden kanssa.
— Mukana on niin kansanlauluja kuin iskelmääkin, 5A-luokan opettaja Margit Sakki sanoo.

Jännittävää mutta kivaa

Sari Tauru

Pyhtään satakielet -levy julkistetaan torstaina 23.11. Huutjärven koululla pidettävässä tilaisuudessa.

Sakin oma luokka oli yksi konsertin esiintyjistä. Venla Nikkanen, Milla Kottila, Matilda Riiali, Iida Toikka, Mirella Vuori, Laura Rantamo, Emmi Bruce ja Mette Soinila näkivät levyn keskiviikkona ensimmäistä kertaa.
He kuvailevat albumin ilmestymistä jännittäväksi ja kivaksi, kuten viimekeväistä konserttiakin.
— Nimenomaan äänittäminen teki konsertin jännittäväksi. Omaa soittoani ei ole aikaisemmin tallennettu, koskettimia soittanut Milla Kottila kertoo.


Emmi Brucen mielestä vaikeinta oli olla äänitystilanteessa hiljaa. Venla Nikkanen puolestaan pelkäsi laulavansa liian kovaa.
— En halunnut, että oma ääneni kuuluisi muiden yli, hän sanoo nauraen.


Tytöt myöntävät, että levyn musiikki on kaukana Haloo Helsingistä tai muista artisteista, joita he normaalisti kuuntelisivat tai esittäisivät. Silti jokainen odottaa torstain julkistamistilaisuutta.
— Haluan kuulla, miltä me kuulostamme levyllä, Mirella Vuori toteaa.

Kansitaide oppilaiden kynästä

Albumin kansikuvan on piirtänyt ensimmäistä luokkaa käyvä Viivi Savolainen. Hän myös laulaa levyllä osana musiikkikoulu Muskatin esikoululaiskuoroa.
— Sain idean piirtää lapsia, joilla on suu auki. Kuvassa he näyttävät laulavan, hän kuvailee piirrostaan.


Kannen sisäpuolen kuvituksesta vastaavat Venla Nikkanen, Milla Kottila ja Laura Rantamo sekä kahdeksasluokkalainen Silja Alatalo. Levyn nimen, Pyhtään satakielet, keksivät 6B-luokan oppilaat.
— Lähes kaikki oppilaat osallistuivat nimi- ja kansikuvakilpailuun, Hakulinen kiittelee.

Tuotto käytetään luokkaretkiin

Levyn on painanut Alastarolla toimiva Studio 57. Painokulut kustannettiin koulun yrittäjyyskasvatusprojektien tuotoilla. Tänä vuonna yrittäjyysprojektina on ollut kestokassi, joka toteutettiin yhteistyössä koulun kummiyrityksen Pyroll Oy:n kanssa.


Levy julkistetaan torstaina 23.11. kello 17.30 Huutjärven koululla pidettävässä joulunavaustilaisuudessa. Kymmenen euron hintaisen cd:n tuotto käytetään luokkaretkitoimintaan.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet