Haminan Valojen yö tulee taas — Pääesiintyjänä Jiri Nikkinen The Beatles Tribute Band

Syyskuussa järjestettävän kaupunkifestivaalin uutena ohjelmanumerona on Fredrikinkadun katutanssit. Ohjelmaa on myös Raatihuoneentorilla.

Mikko Vares

Jiri Nikkinen The Beatles Tribute Band esiintyy Hamina Bastionissa perjantaina 14. syyskuuta kello 20.30.
Jiri Nikkinen The Beatles Tribute Band esiintyy Hamina Bastionissa perjantaina 14. syyskuuta kello 20.30.

Haminan kaupunkifestivaali Valojen yö järjestetään perjantaina 14. syyskuuta. Pääesiintyjä on Jiri Nikkinen The Beatles Tribute Band, joka on erikoistunut The Beatlesin ja muun sixties-musiikin esittämiseen. Hamina Bastionissa esiintyy Jiri Nikkisen bändin lisäksi haminalaistaustainen rockryhmä Varvara ja lastenmusiikkiyhtye Hääppöset.

Bastionin holvistoissa järjestetään myös kuntataiteilija Anna Koskelan tanssityöpaja ja pienkirjakustantamojen kirjamyyntiä. Hamina Bastionissa ilta päättyy perinteiseen ilotulitukseen kello 22.

Fredrikinkadulla katutanssit

Tämän syksyn uutuus Valojen yössä on Fredrikinkadulla järjestettävät katutanssit. Niissä vauhdittajana toimivat tanssiorkesteri Daltons ja Singa on Wheels -karaokefillari.

Myös Raatihuoneentorille tulee ensimmäistä kertaa ohjelmalava, jossa esiintyy muun muassa haminalainen trubaduuri Matias Rehunen. Hän esittää akustisia versioita Nightwishin biiseistä. Teinisirkuksen tulishow nähdään kello 22.30.

Runouden rajoilla -festivaali levittäytyy päivän aikana eri puolille Haminaa. Ohjelmaa on myös Pormestarintalon valopuistossa, jossa voi tutustua muun muassa valotaiteeseen. Galleria Ruutikellarissa on esillä 50 vuotta täyttävän Sibelius-monumentin historiasta kertovat näyttely.

Tapahtumia on lisäksi kauppatorilla, pääkirjastossa, Haminan kirkoissa ja elokuvateatterissa sekä rauhanturvaamisen ja veteraanityön perinnekeskus Wanhassa veteraanissa.

Valojen yön järjestää Haminan kaupungin kulttuuripalvelut yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. Ohjelma täydentyy alkusyksyn aikana.