Elokuvateatteri järjestää ensi-illan kunniaksi Downton Abbey -kekkerit — Juuri ennen kuin Crawleyn perhe nähdään valkokankaalla, Studio 123:ssa nautitaan skonsseja ja teetä

Kuusankoskelainen elokuvateatteri kutsuu Downton Abbey -fanit rooliasuissa teekutsuille, kun rakastetun sarjan pohjalta tehty elokuva tulee ensi-iltaan.

Filmikamari

Lady Mary Crawley (Michelle Dockery) ja kilpa-autokuski Henry Talbot (Matthew Goode) ovat komea pari.
Lady Mary Crawley (Michelle Dockery) ja kilpa-autokuski Henry Talbot (Matthew Goode) ovat komea pari.

Kuusankoskelainen elokuvateatteri Studio 123 etsii Downton Abbey -sarjan faneja Facebookissa seuraavin sanoin:

”Downton Abbey palaa luoksemme elokuvan muodossa 13.9. alkaen, ja suurena toiveenamme on järjestää tosifaneille teekutsut ensi-illaksi. Löydämmekö teistä palveluskuntaa ja aatelisia seurapiiriperhosia osallistumaan arvokkaaseen juhlatilaisuuteen? Onko kaapissa Downton Abbeyn arvoista vaatetusta, ja oletko valmis ottamaan illaksi roolin kartanossa ennen elokuvaa? Vastaa alle niin otetaan yhteyttä - ja järjestetään yhdessä syksyn korkealentoisimmat teekutsut aihetta arvostavien ihmisten kesken.”

Päivityksen takana oleva elokuvateatterin johtaja Elise Brandt katsoo parhaillaan sarjaa läpi kolmatta kertaa. Downton Abbey pyörii televisiossa uusintana, ja jaksot löytyvät Yle Areenasta.

— Kouvolasta löytyy varmasti samanlaista, sarjaa fanittavaa sakkia.

Filmikamari

Hovimestari Carson (Jim Carter) hallitsee Downton Abbeyn palvelusväkeä jämäkällä otteella.
Hovimestari Carson (Jim Carter) hallitsee Downton Abbeyn palvelusväkeä jämäkällä otteella.

Tukka laineille ja parasta päälle

Brandtin unelmissa elokuvateatteri täyttyy sarjan henkeen pukeutuneista ihmisistä. Aateliset seurustelevat ja nauttivat teetä, palvelusväki tarjoilee sormivoileipiä ja skonsseja.

Samalla hän sanoo, että tilaisuuteen saa osallistua tavallisissa vaatteissa, eikä rooliasua valitessa tarvitse pingottaa liikaa.

— Ihmisten ei tarvitse näytellä Downton Abbeyn asukkeja. Me voimme olla naapurikartanon väkeä.

Asuksi sopii naisille esimerkiksi 20-luvun coctailpuku tai iltapuku ja miehille tumma puku. Tukkaan voi lisätä laineita.

Filmikamari

Lady Edith Crawley (Laura Carmichael) jää usein sarjassa kuvankauniin sisarensa varjoon.
Lady Edith Crawley (Laura Carmichael) jää usein sarjassa kuvankauniin sisarensa varjoon.

Tilaisuus sisältyy elokuvalipun hintaan

Brandt uskoo, että juhlat mahtuvat mukavasti elokuvateatteriin. Jos lippuja varataan ennakkoon runsaasti, teatteri voi ottaa käyttöön useampia saleja tai järjestää useita teekutsunäytöksiä.

Näillä näkymin teelle kokoonnutaan vain kerran: ensi-ilta on 13. syyskuuta, juhlat alkavat kello 16 ja elokuva kello 17.

Teekutsut sisältyvät elokuvalipun hintaan. Liput tulevat myyntiin verkkoon pari viikkoa ennen ensi-iltaa.

Mukaan voi ilmoittautua Facebookissa tapahtumassa Downton Abbey ensi-ilta ja teekutsut 13.9. Ennakkoilmoittautuminen ei ole pakollista.

Sarjan suosio on ollut valtava

Downton Abbey on yksi rakastetuimmista ja palkituimmista brittisarjoista kautta aikojen. Sarja seuraa Crawleyn perheen ja heidän palveluskuntansa elämää 1900-luvun alkupuoliskolla edvardiaanisessa kartanossa.

Kuuden tuotantokauden aikana sarja keräsi 3 Golden Globe –palkintoa, 15 Emmy-palkintoa, BAFTA-erikoispalkinnon sekä yhteensä 69 Emmy-ehdokkuutta.