Kuninkaantien kartanoiden historia avautuu Haminan kaupunginmuseossa – Pienoisnäyttelyssä ovat mukana Malmgård, Tervik ja Tjusterby

Valma Korhonen

Malmgårdin kartano on yksi Haminan kaupunginmuseon näyttelyssä esitellyistä kartanoista.
Malmgårdin kartano on yksi Haminan kaupunginmuseon näyttelyssä esitellyistä kartanoista.

Kuninkaantien kartanoiden historia avautuu Haminan kaupunginmuseossa. Museon vintin uudessa pienoisnäyttelyssä esitellään kolme Pernajassa sijaitsevaa kartanoa: Malmgård, Tervik ja Tjusterby.

Näiden Kuninkaantien varrella sijaitsevien kartanoiden ja niitä hallinneiden sukujen vaiheet kietoutuvat Suomen ja Ruotsin historiaan satojen vuosien ajan.

Näyttelyssä valotetaan myös Haminan seudun kartanoiden yhteyksiä itäiselle Uudellemaalle. Lisäksi esillä on Johannes Nysténin (s. 1984) mustavalkoisia valokuvia kartanoista ja niiden mailta.

Yleisöluento kartanonherrojen elämästä lokakuussa

Näyttelyn on tuottanut Kuninkaantie ry. Keskiviikkona 7. lokakuuta klo 18 museon vintillä järjestetään yleisöluento, jossa näyttelyn kuraattori, Kuninkaantie ry:n hankekoordinaattori Mia Aitokari kertoo kartanonherrojen elämästä ennen ja nyt.

Luentoa pääsee seuraamaan ilmaiseksi, mutta koronarajoitusten vuoksi paikalle mahtuu enintään 30 henkeä. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Haminan kaupunginmuseo on avoinna keskiviikkoisin kello 14–18 sekä torstaista lauantaihin kello 12–16.

Kuninkaantien kiehtovat kartanot -näyttely Haminan kaupunginmuseossa 31.10. asti.

Uusimmat uutiset