Perusvarma jatko-osa agenttiseikkailulle

Photo: Giles Keyte

Kingsman: Kultainen kehä (Kingsman: The Golden Circle, Yhdysvallat, 2017).

Ohjaus: Matthew Vaughn. Käsikirjoitus: Jane Goldman, Matthew Vaughn perustuen Mark Millarin ja Dave Gibbonsin sarjakuvakirjaan.

Agenttielokuva on ehkä hieman liiankin tehokas toimintakohtauksien kankaalle vyöryttämisessä.

Rooleissa: Taron Egerton, Colin Firth, Julianne Moore, Mark Strong, Halle Berry, Channing Tatum, Jeff Bridges.

Kesto: 141 min. K-16.

Nokkelasti James Bond -tarinoiden kliseitä hyväksi käyttävä sarjakuvasovitus Kingsman: Salainen palvelu oli piristävä seikkailu. Yhdistelmä komeita toimintakohtauksia ja hurttia huumoria esitteli salaisen ja moitteettomasti huolitellun agenttijärjestön, joka pelasti maailmaa räätäliliikkeen julkisivun takaa.

Jatko-osassa salaiseksi agentiksi valmistunut Eggsy (Taron Egerton) ja tämän teknikko Merlin (Mark Strong) jäävät ilman apujoukkoja mystisen pahisiskun jäljiltä. Apua tarvitaan amerikkalaiselta Statesman-järjestöltä. Kuolleeksi luultu Harry (Colin Firth) ilmaantuu, mutta muuttuneena miehenä.

Agenttielokuva on ehkä hieman liiankin tehokas toimintakohtauksien kankaalle vyöryttämisessä. Hetkien ei anneta kypsyä jo ennen seuraavaa räiskettä tai vauhdikasta siirtymää. Niissä pohjustetaan hätäisesti elokuvan juonikuvioita, jotka jättävät toivomisen varaa.

Elokuva suurin uhka, Kultainen kehä -järjestö, esitellään aluksi lähes kaikkivoipana ja mysteerisenä, mutta lopulta pahikset tuntuvat hyvin pliisuilta. Onneksi Matthew Vaughn hallitsee nokkelien ja näyttävien asetelmien rakentamisen, eivätkä pikkuviat jää ärsyttämään.

Kultainen kehä on melko perusvarma jatko-osa, joka pelaa ensimmäisen Kingsman-elokuvan vahvuuksilla. Vaikka vaakalaudalla on taas koko maailma, ei uhkaa pystytä aina välittämään tarpeeksi tehokkaasti.

Vaikuttava näyttelijäjoukko jää paljolti hyödyntämättä, ja suurimpaan rooliin jää Eggsyn suhde Harryn ja Merlinin isähahmoihin. Tunteellinen side on kuitenkin monesti jäädä eteenpäin puksuttavan toiminta-höyryjunan pyöräkertoihin. |

Timo Alho

KOLME TÄHTEÄ

Hyvää: Komeat toimintakohtaukset. Vitsikkäät sivuhahmot.

Huonoa: Pettymyksellinen juonikuvio toistaa ensimmäisen osa kuvioita.

Erityistä: Elokuvassa näyttelee viisi Oscar-voittajaa: Jeff Bridges, Halle Berry, Colin Firth, Julianne Moore ja Elton John.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.