Kotkan teatterissa oli päättyneen näytäntövuoden aikana noin 33 000 katsojaa — Esitystä kohti suurimman yleisön keräsi nuorisoteatterin kanssa toteutettu Shell’s Angles

Keskimäärin katsomot olivat karkeasti laskettuna puolillaan.

Raimo Eerola

Viime syksynä Kotkan nuorisoteatterin Shell’s Angles -musikaalia esitettiin Kotkan Kantasataman V2-hallissa.
Viime syksynä Kotkan nuorisoteatterin Shell’s Angles -musikaalia esitettiin Kotkan Kantasataman V2-hallissa.

Kotkan kaupunginteatterin suosituimmat esitykset näytäntövuonna 2018—2019 olivat Junnu — Sydämeni tänne jää, Shell’s Angles ja Viimeinen laiva. Kaikki kolmen kärkeen päässeet kappaleet olivat musiikkiteatteria.

Juha Vainion ja teatterin juhlavuoden Junnu-esitys oli monella laskutavalla suosikkiykkönen. Sen katsojamäärä oli 8 745 eli hiukan enemmän kuin kahdella seuraavalla yhteensä. Esityskertoja oli eniten, 33. Katsomon täyttöprosenttia mitattaessa se päihitti muut. Se oli teatterin omasta tuotannosta ainoa esitys, joka veti katsomon yli puolilleen, vieläpä reilusti; 362 paikasta käytössä oli keskimäärin 265.

Kaikki kolmen kärkeen päässeet kappaleet olivat musiikkiteatteria.

Nuorisoteatterin kanssa toteutettu yhteistuotanto Shell’s Angles keräsi 11 esityksellään 4 498 katsojaa. Paikkana oli sataman V2-halli. Esityksissä oli keskimäärin enemmän yleisöä kuin teatterin omaan katsomoon mahtuisi.

Stingin musiikkia hyödyntänyt Viimeinen laiva sai 29 esitystä ja 4 134 katsojaa.

Muutamat vierailut suosittuja

Vuoden katsojamäärä oli yhteensä 32 684. Luku on jokseenkin sama kuin edellisenä vuonna ja samaa suuruusluokkaa viime vuosina.

Teatterin omissa esityksissä oli 27 527 katsojaa ja loput siis vierailuissa.

Teatterin omista esityksistä useimmat vetivät katsomon karkeasti laskettuna puolilleen. Pienimmäksi jäi Naapuri-näyttämöllä menneen Mar1a918:n luvut: 14 esityksessä oli kaikkiaan 650 katsojaa, eli 163 paikasta varattuina oli keskimäärin 46.

Vierailuesityksistä muutamat saivat salin pullistelemaan. Täydelle katsomolle menivät Kotka Big Band plays Queen, Sutela ja Salminen, Kaikki mieheni, Anneli Saaristo 70 v ja Tanssien tähtiin.