Vellamo peruu yleisötapahtumiaan – Näyttelytoiminta jatkuu normaalisti, tiistaina avautuu uusi Elvis-näyttely, jossa on esillä kotkalaisten fanien kotiarkistojen helmiä

Ensi viikolta peruuntuvat majakkaelokuvailta ja musiikkikoulu Muskatin konsertti.

KEA

Näyttelyssä on mukana kuva, jossa Yhdysvaltain presidentti Richard Nixon ja Elvis Presley tapaavat toisensa joulukuussa 1970.
Näyttelyssä on mukana kuva, jossa Yhdysvaltain presidentti Richard Nixon ja Elvis Presley tapaavat toisensa joulukuussa 1970.

Kymenlaakson pahentuneesta koronatilanteesta johtuen Merikeskus Vellamo on perunut lähiviikkojen tapahtumiaan. Peruutukset koskevat keskiviikkojen 2. joulukuuta ja 9. joulukuuta tapahtumia.

Suomen Majakkaseuran oli tarkoitus näyttää majakkaelokuvia Vellamon auditoriossa ensi keskiviikkona. Samana iltana piti olla musiikkikoulu Muskatin yksityisoppilaiden konsertti. Nämä sekä Muskatin seuraava konsertti 9.12. eivät toteudu.

– Kyse ei ole mistään dramaattisesta. Tämänhetkisessä tilanteessa päädyimme kuitenkin ratkaisuun, ettei kannata kokoontua isolla porukalla. Ylipäänsä tämän syksyn aikana yleisötapahtumia on järjestetty aika pienellä liekillä, kehittämispäällikkö Annika Utriainen Merikeskus Vellamosta kertoo.

Kotkalaiset Elvis-fanit avaavat kotiarkistojaan

Näyttelytoiminta jatkuu Vellamossa ainakin toistaiseksi normaaliin tapaan. Utriainen kertoo, että Museoliiton tutkimuksen mukaan museot ovat turvallisia käyntikohteita.

– Meidän isoissa neliöissämme turvavälejä pystyy noudattamaan hyvin. Seuraamme kuitenkin tilannetta ja viranomaistiedotteita.

Kyse ei ole mistään dramaattisesta. Tämänhetkisessä tilanteessa päädyimme kuitenkin ratkaisuun, ettei kannata kokoontua isolla porukalla. — Annika Utriainen

Vellamon ensimmäisessä kerroksessa monitoimitila Ruumassa avautuu tiistaina 1. joulukuuta uusi Elvis-aiheinen näyttely. Sen on toteuttanut Kotkassa perustettu Elvis-klubi Elvis Presley Finland – King Elvis Association ry eli KEA.

Elvis Presley – Mies ja myytti -näyttelyssä on esillä KEA:n jäsenten omien kotiarkistojen helmiä.

Fanikerhon toiminta alkoi jo 1960-luvulla

Vuosi 2020 on monellakin tapaa merkittävä Elvis-maailmassa, sillä useista laulajalle tärkeistä tapahtumista tai levytyksistä tulee kuluneeksi täysiä vuosia. Tästä esimerkkinä voidaan mainita legendaarinen Elviksen ja presidentti Richard Nixonin tapaaminen joulukuussa 1970. Näitä merkkipaaluja muistellaan Ruuman näyttelyssä.

Vuonna 1977 menehtynyt Presley on yksi aikakautemme ikonisimmista viihdetaiteilijoista. Niin Suomessa kuin Kotkassakin Elviksellä on yhä vankka fanipohja. Suomalaisen Elvis-fanikerhon ensiaskeleet ajoittuvat 1960-luvulle ja toiminta on jatkunut näihin päiviin asti miltei katkeamattomana.

Elvis Presley – Mies ja myytti -näyttely on avoinna 1.–31.12. Merikeskus Vellamon Ruumassa, Tornatorintie 99, Kotka. Vapaa pääsy.

Luetuimmat