Sinfoniettan mykkäelokuvien sarja jatkuu — Ohjelmistossa tällä kertaa venäläisen mykkäelokuvan klassikko

Raimo Eerola

Viime vuonna Sinfoniettan mykkäelokuvakonsertissa nähtiin kaksi puolipitkää Charles "Charlie" Chaplinin elokuvaa. Silloisissa harjoituksissa kuvaan osui trumpetisti Visa Haarala.
Viime vuonna Sinfoniettan mykkäelokuvakonsertissa nähtiin kaksi puolipitkää Charles "Charlie" Chaplinin elokuvaa. Silloisissa harjoituksissa kuvaan osui trumpetisti Visa Haarala.

Millaisen sävelmaailman Kymi Sinfonietta loihtii venäläiseen Uusi Babylon -mykkäelokuvaan? Se selviää huomenna Karhuvuoren urheilutalossa ja torstaina Kuusankosken Pato Areenalla.

Uusi Babylon on valmistunut vuonna 1929 ja sen ovat ohjanneet Grigori Koznitsev ja Leonid Trauberg. Musiikin elokuvaan on säveltänyt Dmitri Šostakovitš.

Sinfoniettan tiedotteen mukaan elokuvan kutkuttavan värikäs ja kuvaileva musiikki tuo hyvin esiin myös Šostakovitšin musiikillisen huumorin.

Konsertit johtaa Olari Elts. Hän piipahtaa myös flyygelin äärellä soittamassa teoksen piano-osuudet. Elokuvan ja sen musiikin esittelevät Kari Glödstaf ja Kimmo Korhonen. Esittelytuokiot ovat keskiviikkona kello 17.45–18.30 Karhuvuoren urheilutalon kahviossa sekä torstaina kello 17.45—18.30 Kuusankosken Pato Areenan Pato Klubilla.

Viime syksynä Sinfoniettan ohjelmistossa oli kaksi Charlie Chaplinin elokuvaa. Vuonna 2017 orkesteri täydensi soitollaan Erkki Karun ohjaaman elokuvan Koskenlaskijan morsian.

Ensimmäisen kerran Sinfonietta säesti livenä mykkäelokuvaa vuonna 2014. Chaplinin vuonna 1925 valmistuneen Kultakuumeen partituurin mukana tuli tarkat ohjeet valkokankaan materiaalin laadusta lähtien. Myös kapellimestarille oli tiukat vaatimukset. Kaikki tähänastiset mykkäelokuvasäestykset ovat olleet yleisömenestyksiä.

Live-säestys Uusi Babylon -mykkäelokuvaan keskiviikkona 11.9. kello 19 Karhuvuoren urheilutalossa Kotkassa ja torstaina 12.9. kello 19 Pato Areenalla Kuusankoskella.

Luetuimmat