Koomikko Sami Hedberg on Se mieletön remppa -elokuvan roolihahmoaan parempi nikkaroija – Sisustamisesta pitävä näyttelijä saapuu keväällä stand up -keikalle Kotkaan ja Haminaan

Sami Hedberg näyttelee uutuuskomediassa montaa eri roolia. Hän olisi purkukuntoisesta perintötalosta innoissaan.

Tiia Öhman, Solar Films / Don Films

Sami Hedbergin näyttelemä Jalmari joutuu pulaan kaatopaikkakeikalla.
Sami Hedbergin näyttelemä Jalmari joutuu pulaan kaatopaikkakeikalla.

Keskiviikkona ensi-iltaan tuleva Se mieletön remppa on Sami Hedbergin kolmas elokuva. Hän koheltaa uutuuskomediassa useassa eri roolissa. Koomikko esittää päähenkilö Jalmarin lisäksi muun muassa panostajaa, pankkiiria, timpuria ja arkkitehtia.

Hedberg kertoo valmistuneensa rooleihin metodinäyttelijän keinoin eli vahvasti eläytyen.

– Sivuosia on aikamoinen läjä, mikä aiheutti lisätöitä. Mietin millaisia hahmot ovat luonteeltaan ja miten he puhuvat, kotonaan flunssaa poteva Hedberg kertoo puhelimitse.

Ihan kuin vanha pariskunta

Hedbergin mukaan oli kiva päästä näyttelemään pariskunnan toista osapuolta. Jalmarin ja Maijan keskinäiset tunteet ja välienselvittelyt toivat elokuvaan dramaattisiakin kohtauksia.

– Päärooli oli enemmän normaalia näyttelemistä kuin naaman vääntelyä. Komedialliset pläjäykset syntyvät tilanteista ja hassuista sivuhahmoista.

Hedberg kertoo, että hän löysi vastanäyttelijänsä Kiti Kokkosen kanssa nopeasti yhteisen rytmin.

– Kuten musiikissa, komedian tekemisessä on tietty rytmi, ajoitus. Hoksasimme heti, että meillä se on samanlainen. Meillä natsasi alusta lähtien. Aika nopeasti tuli olo, että olemme pariskunta. Mielestäni tämä näkyy lopputuloksessa.

Remontoi ensimmäisen asuntonsa parikymppisenä

Koomikko löytää itsestään ja äitinsä helmoissa viihtyvästä Jalmarista paljon samaa. Molemmat ovat rauhallisia ja herkkiä.

– Pienempänä olin jopa ujo. En ole vieläkään duudson-tyyppinen henkilö, joka on ensimmäisenä hyppäämässä laskuvarjolla. Myös minulle oma äitini on tärkeä. Tosin Jalmarille äiti on vähän liiankin tärkeä.

Remonttitaidoissa näyttelijä peittoaa roolihahmonsa. Hedberg kertoo ostaneensa ensimmäisen asuntonsa, kun hän oli 23-vuotias. Yksiö piti remontoida kauttaaltaan.

– Minulle on aina ollut tärkeää, mitä kodissa näyttää, sisustamisesta pitävä Hedberg kertoo.

Sittemmin hän on ollut kunnostamassa äitinsä asuntoa ja omaa toimistotilaa. Hedberg sanoo, että toisin kuin Jalmari, hän olisi lähes purkukuntoisesta perintötalosta innoissaan.

– Kun näin kuvauksissa käytettävän talon, ajattelin, että vitsi miten makee. Sitten minun piti näytellä, ettei talo kiinnostanut minua yhtään.

Kiersi nakkareita Larry Poundsin kanssa

Hedberg on nähty televisiossa muun muassa Grillit huurussa -sarjassa, jossa hän testaa eri kaupunkien nakkikioskeja. Kotkan pikaruokapaikkoja hän kierteli vuonna 2016 koripalloilija Larry Poundsin kanssa.

– Koripallo on lähellä sydäntäni. Oli hienoa tavata lapsuudenidolini. Olen nähnyt pienenä, kun Larry pelasi Helsingin Kisahallissa.

Keväällä Hedberg saapuu Etelä-Kymenlaaksoon kolmelle stand up -keikalle osana 15-vuotisjuhlakiertuettaan. Hän esiintyy Kotkan konserttitalossa kahdesti 23. huhtikuuta ja Hamina Bastionissa 30. toukokuuta.