Elokuva-arvostelu: Kliseistä teiniromanssia

Midnight Sun (Yhdysvallat, 2018).

Ed Araquel

Auringonvaloa välttelevä Katie (Bella Thorne) rakastuu Charlieen (Patrick Schwarzenegger) teineille suunnatussa romanttisessa draamassa.
Auringonvaloa välttelevä Katie (Bella Thorne) rakastuu Charlieen (Patrick Schwarzenegger) teineille suunnatussa romanttisessa draamassa.

Midnight Sun on teiniyleisölle suunnattua melodraamaa, jonka suurimpina vetonauloina ovat kauniit ja nuoret tähdet, Bella Thorne ja Patrick ”Arnoldin poika” Schwarzenegger.

Täysi-ikää lähestyvä Katie (Thorne) joutuu elämään päivät sisätiloissa seuranaan ainoastaan isänsä (Rob Riggle). Katiella on harvinainen syndrooma. Auringonvalolle altistuminen olisi hengenvaarallista. Iltaisin hän pystyy maistamaan jotakin, mikä muistuttaa normaalia elämää. Kun kuvioihin saapuu komea urheilijapoika Charlie (Schwarzenegger), kaikki muuttuu.

Käsikirjoitus kompastuu lähes jokaiseen nuorille aikuisille suunnattujen draamojen ongelmaan. Sen päätähdet ovat kuin muotilehtien kansikuvista, joten heihin täytyy kirjoittaa virheitä. Mutta ei missään nimessä mitään, mikä voisi iskeä romanssiin säröä. Parhaiten toimii ainutlaatuinen taakka.

Kyseessä taitaa olla muutaman vuoden sisällä jo kymmenes elokuva, joka nojaa samaan keinoon.

Toinen tapa on tehdä päähenkilöstä herttaisen kömpelö tai sosiaalisesti kokematon. Tämä pratfall-efekti saa katsojat punastelemaan hahmon puolesta.

Elokuva nojaa näihin tehokeinoihin ja erikoiseen konseptiinsa kaikin voimin. Se onnistuu ajoittain tekemään yöstä romanttisen ja taianomaisen ajan, jolloin rakkaus kukoistaa, mutta pilaa kaiken pateettisella dialogilla.

Vielä jonakin päivänä joku Hollywoodissa teroittaa kynänsä niin, että pystyy kirjoittamaan teiniromanssin ilman, että päähenkilön täytyy olla kuolemansairas tai fantasiahahmo. Sitä odotellessa televisio tarjoilee Midnight Sunin tasoista saippuaa aivan tarpeeksi. |

Hyvää: Rob Riggle.Huonoa: Kaavaa toistavaa, jyrkkää melodraamaa.Erityistä: Patrick Schwarzenegger on äitinsä Maria Shriverin kautta sukua myös presidentti John F. Kennedylle.

Luetuimmat