"Baarina voimme olla avoinna, mutta livemusiikkia emme saa esittää" – Haminan Wanha Työski perui konsertteja jouluun saakka

Ravintolapäällikkö Jouni Hietanen kertoo, että perutut keikat siirretään ensi keväälle.

Petri Huhtinen

Maustetyttöjen oli tarkoitus konsertoida Haminan Wanhalla Työskillä 19. joulukuuta. Keikka on peruttu.
Maustetyttöjen oli tarkoitus konsertoida Haminan Wanhalla Työskillä 19. joulukuuta. Keikka on peruttu.

Haminan Wanhalla Työskillä ei kuulla elävää musiikkia lähiviikkoina. Ravintolapäällikkö Jouni Hietanen kertoo, että kaikki konsertit on peruttu ainakin jouluun asti.

– Kävin juuri pitkän keskustelun aluehallintoviraston kanssa. Baarina voimme olla avoinna kello 24:een, mutta livemusiikkia emme saa esittää, Hietanen sanoo.

Tältä viikolta peruuntuivat Eija Kantolan ja Petri Nygårdin keikat. Peruttujen listalla ovat myös Viikatteen, Charles Plogmanin, Elastisen ja Maustetyttöjen konsertit.

– Konsertit siirretään keväälle. Olemme vielä tämän päivän aikana yhteydessä bändimyyjiin, minkä jälkeen ilmoittelemme uusista keikkapäivistä.

Keikat järjestetty istumakonsertteina

Wanhalla Työskillä on ollut tänä syksynä aktiivista livemusiikkitoimintaa. Hietasen mukaan tilaisuudet on järjestetty istumakonsertteina.

– Ravintolassa on 150 istuma- ja pöytäpaikkaa. Keikoilla on käynyt noin 80–120 ihmistä, joten olemme pysyneet kannattavuuden rajoilla.

Vaikka Haminassa koronatilanne on rauhallisempi kuin Kotkassa tai Kouvolassa, Hietasen mukaan taudin leviämisriski olisi ollut olemassa.

– Olisimme olleet harvoja avoinna olevia Suomen livepaikkoja, joten asiakkaita olisi varmaan tullut Uuttamaata myöten.