Pia Hinttulan ja Sirpa Rahdun näyttely toimii testinä — Kotkan Klubi haluaa olla myös lisä kaupungissa toimiviin taidegallerioihin

Kuvataideohjelma ottaa kantaa muuhunkin kuin galleriatilanteeseen.

Raimo Eerola

Sirpa Rahtu (vasemmalla) ja Pia Hinttula ovat täyttäneet Klubin yläkerran värien hehkulla.

Kummankin taiteilijan teoksissa hehkuvat värit. Pia Hinttula on maalannut akvarelleja, Sirpa Rahtu akryyli- ja öljyvärimaalauksia.
Näyttely syntyi pikavauhtia. Ajatus syttyi ja kypsyi viikossa. Tuli nimittäin ilmi, että Kotkassa oli tarjolla uusi taidenäyttelytila. Hinttula ja Rahtu pääsevät testaamaan, kuinka Kotkan Klubi taipuu galleriaksi.
Näyttely on ravintolan yläkerrassa melkein jouluun saakka. Naiset silmäilevät jo seinille päätyneitä töitä, vielä mahdollisesti paikkaansa odottavia ja teosten numerolappuja. He saavat tulokseksi, että esille tulee nelisenkymmentä työtä.
Sanansa sanottavana on kuraattorillakin. Valintaa teoksista on tehnyt Kotkan taiteilijaseuran puheenjohtaja Helena Paakkinen. Pia Hinttula ja Sirpa Rahtu ovat sitä mieltä, että kun näyttely koottiin tällä aikataululla ja vielä uuden paikan avaukseksi, ulkopuolisen asiantuntijan näkemyksille on tarvetta.

Päivi Taussi

Päivi Taussi

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet