Kotkan kulttuurijohtaja lupaa henkilökohtaisesti tukea paikallisia taiteilijoita apurahojen haussa

Alueelle tulee varsin vähän ulkopuolista kulttuurirahoitusta.

Kimmo Seppälä

Kotkan kulttuurijohtaja Tomi Purovaara on sparrannut kotkalaisia taiteilijoita apurahan hakemisessa ennenkin. Arkistokuva.
Kotkan kulttuurijohtaja Tomi Purovaara on sparrannut kotkalaisia taiteilijoita apurahan hakemisessa ennenkin. Arkistokuva.

Kotkan kulttuurijohtaja Tomi Purovaara järjestää jälleen paikallisille taiteilijoille sparraussessioita apurahojen hakuun. Tavoitteena on edistää kotkalaisten taide- ja kulttuuritoimijoiden menestymistä ulkopuolisten apurahojen hakemisessa.

– Selvitysten mukaan alueelle tulee varsin vähän valtion tai säätiöiden kulttuurirahoitusta, kaupungin kulttuurijohtaja tiedottaa.

Apurahoja haettavaksi tammi-helmikuussa

Keskustelut kulttuurijohtajan kanssa hoidetaan etänä 25.–29.1. välisenä aikana. Tammikuu-helmikuussa hakuun on tulossa apurahoja Kymin Osakeyhtiön 100-vuotissäätiöltä sekä Suomen Kulttuurirahaston Kymenlaakson rahastolta.

– Apurahojen menestykselliseen hakemiseen liittyy tiettyjä pointteja, joiden hiomisessa mielellään autan kykyjeni mukaan. Korona-aikana tämä sparraus pitää järjestää etänä, mutta arvelen että se sujuu niinkin ihan hyvin, Purovaara toteaa.

Sparraustoimintaan pääsee mukaan lähettämällä kulttuuritoimintaan liittyvä hankesuunnitelma ja budjetti sähköpostilla kulttuurijohtajalle. Vastaavantyyppistä sparrausta on järjestetty Kotkassa muutaman kerran aiemmin.

Uusimmat uutiset