Finlandia-ehdokas Ritva Hellsten vierailee Kotkan runoklubilla ensi tiistaina – Pub Albertissa kuullaan kirjailijan runoja ja ajatuksia

Marraskuun runoklubin toinen vieras on helsinkiläinen runoilija Jarkko Tontti.

Kimmo Seppälä

Finlandia-ehdokkuuden saanut Ritva Hellsten esittää kirjoittamiaan runoja Kotkan Runoklubilla tiistaina 10. marraskuuta.
Finlandia-ehdokkuuden saanut Ritva Hellsten esittää kirjoittamiaan runoja Kotkan Runoklubilla tiistaina 10. marraskuuta.

Kotkan runoklubit jatkuvat ensi tiistaina kirjailija Ritva Hellstenin ja runoilija Jarkko Tontin vierailuilla.

Kotkalainen Hellsten on ehdolla kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon saajaksi romaanillaan Raija. Romaaneiden lisäksi Hellsten on kirjoittanut runoja, joita hän saapuu esittämään runoklubille Pub Albertiin kello 19 alkaen. Samalla Hellsten kertoo palkintoehdokkuuden tuomista tunnelmistaan.

Raija julkaistiin maaliskuussa Aviadorin kustantamana, ja kirja ilmestyy myös äänikirjana ensi viikolla. Teos piirtää tarkkanäköisen kuvan Hellstenin kirjailijasisaren, tulipalossa kuolleen Raija Siekkisen viimeisistä vaiheista. Kirja kertoo kamppailusta kirjailijankutsumuksen ja arjen vaikeuksien sekä elämänhalun ja kuoleman aavistelun välillä.

Raija on Hellstenin kolmas romaani. Hänen esikoisteoksensa Orvot ilmestyi vuonna 2014.

Klubin toinen vieras on runoilija Jarkko Tontti

Tiistai-illan toinen vieras on helsinkiläinen Jarkko Tontti, joka on julkaissut kiitettyjä runokokoelmia, romaaneja, esseitä ja fantasiateoksia.

11 teosta kirjoittanut 48-vuotias Tontti on saanut tuotannostaan useita palkintoja. Hänen runojaan on käännetty muun muassa saksaksi, englanniksi, ranskaksi, italiaksi, espanjaksi, puolaksi, sloveniaksi, ruotsiksi ja viroksi.

Eduskunnassa ja oikeusministeriössä juristina työskennelleen Tontin viimeinen ilmestynyt kirja on lopputalvesta julkaistu runokokoelma Lain laita.

Runoillan juontajana toimii toimittaja-kirjailija Ville Vanhala. Kirjailijoita haastattelee kustantaja Vesa Tompuri. Perinteiseen tapaan estradi on avoinna myös kaikille, jotka haluavat esittää omia runojaan.

Runoklubilla noudatetaan koronaviruksen vuoksi voimassa olevia suosituksia.

Kotkan runoklubi tiistaina 10.11. kello 19 Pub Albertissa, Kotkankatu 9, Kotka.