Repin-instituutissa voi nyt suorittaa tutkinnon — Kotkassa toimiva kuvataidekoulutus yhdisti voimansa Kouvolan seudun ammattiopiston kanssa

Vielä viime syksynä Repin-instituutin toiminta Kotkassa oli vaakalaudalla, kun opiskelijat eivät enää voineet saada opintotukea.

Johanna Vehkaluoto

— Olemme pohtineet ja hakeneet erilaisia vaihtoehtoja ja tämä oli niistä varteenotettavin, kertoo amanuenssi Aleksandra Hintsala.
— Olemme pohtineet ja hakeneet erilaisia vaihtoehtoja ja tämä oli niistä varteenotettavin, kertoo amanuenssi Aleksandra Hintsala.

Kotkassa toimiva Repin-instituutti aloittaa syksyllä yhteistyön Kouvolan seudun ammattiopiston KSAO:n kanssa. Yhteistyön myötä Repin-instituutin kuvataidekoulutuksessa voi suorittaa media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinnon.

— Opiskelijat ovat siis KSAO:n opiskelijoita ja koska opiskelu muuttuu tutkintoon johtavaksi ja se voi olla päätoimista, on opiskelijoiden nyt mahdollista saada myös opintotukea. Opiskelu on opiskelijoille maksutonta, mutta he joutuvat itse maksamaan esimerkiksi opintoihin tarvittavan kirjallisuuden ja osan opiskelumateriaaleista, kertoo Repin-instituutin amanuenssi Aleksandra Hintsala.

Opintoihin kuuluu työelämässä oppimista, josta osan voi suorittaa myös ulkomailla.

Uudenlaista koulutusyhteistyötä

Vielä viime syksynä Repin-instituutin tulevaisuus oli epäselvä.

— Opiskelijamme eivät voineet enää saada opintotukea ja etsimme yhteistyökumppaneita. Olemme pohtineet ja hakeneet erilaisia vaihtoehtoja ja tämä oli niistä varteenotettavin.

Vuodesta 2013 alkaen instituutin opetus on ollut Kymenlaakson kesäyliopiston alaista.

— Yhteistyö ammattiopiston kanssa tuntuu nyt hyvältä ajatukselta. Tämä on samalla pioneeritoimintaa, kun kuvataideopetuksemme yhdistyy ammattillisen oppilaitoksen kanssa, arvioi Hintsala.

Tutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden eli tutkinnon suorittanut voi jatkaa opintoja ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa.

Haku koulutukseen päättyy 15. elokuuta ja opiskelijat kutsutaan viikolla 34 pidettävään haastatteluun ja valintakokeeseen. Koulutus alkaa syyskuun alussa.

Uusimmat uutiset