Mikael Saaresta tulee Kotkan konserttitalon lavalla Freddie Mercury — Lahtelaismuusikko laulaa Queeniä karaokessakin

Suomen Musiikkiteatteri

Mikael Saari on Freddie Mercury Queen-musikaalissa, joka nähdään Kotkassa lauantaina.
Mikael Saari on Freddie Mercury Queen-musikaalissa, joka nähdään Kotkassa lauantaina.

Freddie Mercury on legenda, jota on mahdotonta kopioida. Tämän laulaja-näyttelijä Mikael Saari tiedosti heti, kun hänelle tarjoutui mahdollisuus esittää Queen-yhtyeen edesmennyttä laulajaa Show Must Go On -musikaalissa.

— En halunnut ajatella asiaa liian syvällisesti. Se olisi ollut pelottavaa. Käänsin ajatukseni päinvastaiseksi — tilanteen mahdottomuus teki hänen esittämisestään tietyllä tavalla turvallista. Nyt voin pitää asian kanssa hauskaa, Saari pohtii.

Queen on karaokepahe

Suomen Musiikkiteatterin suurtuotanto tuo Saaren lauantaina Kotkaan. Hän kuvailee musikaalia ylistykseksi sekä Freddie Mercurylle että Queenille.

— Mukana on paljon musiikkia, mahdollisimman hyvin esitettynä ja mahdollisimman uskollisena alkuperäisille kappaleille.

Esitys kertoo musiikin siivittämä brittiyhtyeen tarinan. Rinnalla kulkee myös toinen juonikuvio, joka kuvaa suomalaisen Bohemians-coverbändin retkeä maailmanvalloitukseen.

Musikaalia on esitetty vuodesta 2010 ja sen on nähnyt tähän mennessä jo yli 100 000 katsojaa. Tänä vuonna mukaan tullut Saari on järjestyksessään kolmas Freddie Mercury. Häntä ennen roolissa olivat Kimmo Blom ja Dimitri Keiski.

— Kevään kiertue alkaa Seinäjoelta perjantaina. Kotkan esitys on minulle vasta toinen. Pyrkimyksenäni on tuoda Mercuryn hahmo ja hänen musiikkinsa mahdollisimman lähelle yleisöä.

Edellisen kerran Saari lauloi Kotkassa Queeniä viiime tammikuussa Kotka Big Bandin loppiaiskonsertin solistina.

Lahtelaismuusikko on esittänyt musikaalin nimikappaleen myös MTV3:n Tähdet, tähdet -ohjelmassa vuonna 2017.

— Queen on karaokepaheenikin.

Oma musiikki harrastusasteella

Uuden Musiikin kilpailustakin tuttu Saari on tänä keväänä mukana myös helsinkiläisen musiikkiteatteri Käpsäkin uudessa Yksinäisten kaupunki -esityksessä.

Syksyllä hänet nähdään Turun kaupunginteatterin Amélie-musikaalissa.

— Olen tehnyt jo viimeiset kymmenen vuotta työkseni teatteria. Kirjoitan koko ajan myös omaa musiikkiani, mutta se on jäänyt viime aikoina vähän harrastusasteelle. Minulla on kotona kolme pientä lasta, joten kaiken työhön viittaavan motivaattorina toimii nyt raha, laulaja naurahtaa.

Queen-musikaali Kotkan konserttitalossa lauantaina 16.3. kello 19.