Haluaisitko järjestää Kotkaan uudenlaisen tapahtuman? — Kaupunki tukee sitä 2700 eurolla

Linda Varoma

Kotkassa on varsinkin kesällä paljon tapahtumia. Vielä joukkoon mahtuu lisää, uskoo elinvoimalautakunta. 
Kotkassa on varsinkin kesällä paljon tapahtumia. Vielä joukkoon mahtuu lisää, uskoo elinvoimalautakunta. 

Kotkan kaupunki tukee uudenlaisia tapahtumia yhteensä 5400 eurolla. Elinvoimalautakunta julistaa haettavaksi Uudet tapahtumat — Kiihdyttämö -avustusta kahdelle tapahtumalle, kummallekin 2700 euroa.

Avustuksella on tarkoitus tukea uudenlaisia ja ennen järjestämättömiä tapahtumia Kotkan alueella. Tapahtuma tulee järjestää ennen vuoden 2020 helmikuun loppua. Kiihdyttämö-avustukseen kuuluu, että tapahtumassa sitoudutaan ottamaan vastaan sparrausapua ja tukea kulttuuri- ja tapahtumapalveluiden tuottajilta tai muilta mahdollisilta yhteistyötahoilta esimerkiksi tapahtuman markkinointiin liittyen.

Avustuksensaajan on oltava kotkalainen yksityishenkilö tai ammattitaiteilija, tai ryhmä tai yhteisö, jonka kotipaikka on Kotka. Työryhmässä voi olla jäseniä muilta paikkakunnilta.

Rahallisen tuen jaossa painottuvat yleisö- ja yhteistyönäkökulmat, viestitään Kotkan elinvoimalautakunnasta. Avustuksen päättäjät haluavat tietää muun muassa sen, kuinka tapahtuma palvelee kotkalaisia tai Kotkassa vierailevia kulttuurin ystäviä, sekä millaista yleisöä sillä tavoitellaan.

Avustuksen hakuaika alkaa ensi viikon maanantaina ja päättyy 6. syyskuuta. Hakemuksen voi täyttää Kulttuuripalvelujen kotisivuilla tai hakea asiakaspalvelupiste Ruorista.