Elokuun tango soi neljännen kerran, nyt Pyhtäällä ja Kotkassa

Esiintyjäjoukossa on edellistä festivaaleista tuttuja nimiä.

päivi taussi

Martín Alvarado ja Mikko Helenius ovat tuttuja esiintyjiä Elokuun tangon ensimmäisestä festivaalista alkaen.
Martín Alvarado ja Mikko Helenius ovat tuttuja esiintyjiä Elokuun tangon ensimmäisestä festivaalista alkaen.

Elokuun tango -festivaali järjestetään taas. Tapahtumat ovat tämän viikon lopulla: ensimmäinen konsertti on perjantaina Pyhtäällä ja toinen lauantaina Kotkassa.

Kerta on neljäs. Ensimmäiset tapahtumat olivat Pyhtäällä vuosina 2013 ja 2014. Sitten oli monen vuoden tauko, kunnes taustajoukot innostuivat jälleen viime vuonna elvyttämään festivaalin. Viime kesänä festivaali oli pienimuotoinen eli vain yhden konsertin kokoinen.

Nyt siis konsertteja on kaksi.

Laulusolisteina Martin Alvarado ja Emilia Vesalainen-Pellas

Tämän vuoden festivaali on osa Argentiinan kansainvälisimpiin tangolaulajiin lukeutuvan Martin Alvaradon jo 45. kansainvälistä solistikiertuetta. Alvaradon on tuttu esiintyjä myös tällä seudulla, ja hän on ollut Elokuun tangon taiteilijakuntaa sen historian alusta asti.

Festivaalin toinen laulusolisti on Pyhtäällä asuva, aktiivisesti Suomessa ja ulkomailla esiintyvä Emilia Vesalainen-Pellas.

Festivaalin työryhmässä ovat muusikot Esa Ylönen ja Mikko Helenius sekä tuottaja Heli Toikka. Ylönen ja Helenius myös esiintyvät tapahtumassa, kuten ovat esiintyneet aikaisemmillakin kerroilla.

Mukana on koko joukko muitakin muusikoita.

Elokuun tangon ohjelmistoidea on esittää suomalaista tangoa uusin sovituksin unohtamatta argentiinalaista tangoa. Mukana on vanhoja klassikoita sekä uudempaa tango nuevoa, kuten Astor Piazzollan sävellyksiä.

Konsertit Timo Teipin navetalla Pyhtäällä 9.8. klo 19.30 ja ravintola Kairossa Kotkassa 10.8. klo 19.30.