Lääkärikomedia Saikkua, kiitos! saapuu ensi viikolla Hamina Bastioniin — Uutta kesäteatteria luotsaava Otto Kanerva on tyytyväinen alkukesän tulokseen

Yleisö löysi kesäkuussa pyörineen Mielensäpahoittaja ja poika -esityksen. Keskiviikkona Bastionin lavalla sairastamiselle irvailevat Mikko Kivinen, Ville Keskilä ja Kalle Pylvänäinen.

Kalle Pylvänäinen, Mikko Kivinen ja Ville Keskilä hauskuuttavat Saikkua, kiitos! -komediassa.
Kalle Pylvänäinen, Mikko Kivinen ja Ville Keskilä hauskuuttavat Saikkua, kiitos! -komediassa.

Kesäkuussa toimintansa aloittanut Bastionin kesäteatteri jatkaa esityksiään ensi viikolla. Keskiviikkona Hamina Bastioniin saapuu vierailulle sketsikomedia Saikkua, kiitos!

Mikko Kivisen, Ville Keskilän ja Kalle Pylvänäisen tähdittämä lääkärikomedia irvailee lähes kaikelle sairastamiseen liittyvälle.

Ympäri Suomea yli sadalletuhannelle katsojalle pyörinyt esitys nähdään Haminassa viisi kertaa keskiviikon ja lauantain välisenä aikana.

— Jo puolet kaikista lipuista on myyty, esityksen ohjaaja ja Bastionin kesäteatterin perustaja Otto Kanerva kertoo.

Ensimmäiselle esitykselle hyvä vastaanotto

Kesäkuussa teatterin ohjelmistossa oli Tuomas Kyrön teoksiin pohjautuva Mielensäpahoittaja ja poika, jonka rooleissa nähtiin Esko Roine ja Aimo Räsänen. Kanerva kertoo, että esitykset saivat hyvän vastaanoton.

Hänen mukaansa etenkin ennakkomyynti oli hyvä, mutta katsojat löysivät paikalle myös ex tempore.

— Kokemukseni oli, että yleisö piti esityksestä.

Teatteria nähtäneen Bastionissa ensi kesänäkin

Bastionin kesäteatteri keskittyy ammattimaiseen ohjelmistoon. Esitykset toteuttaa Kanervan Hämeenlinnassa pyörittämä Iltama-teatteri.

Rauman kaupunginteatterin taiteellisena johtajanakin toimiva Kanerva sanoo, että uuden teatterin ensimmäinen toimintavuosi on aina hakemista.

Esimerkiksi Hamina Bastionissa tiloja on jouduttu sovittelemaan esiintyjille sopivaksi. 800-henkinen katsomo päätettiin rajata puoliksi, joten istumapaikkoja on 400 katsojalle.

— Emme heti halunneet tehdä suurmusikaalia.

Kanerva kertoo, että teatterin ensimmäistä kesää tullaan arvioimaan ensi viikon esitysten jälkeen. Tulevaisuudesta hän ei uskalla antaa vielä lausuntoja.

— Sen verran uskallan ehkä luvata, että tulevaisuutta lähdetään rakentamaan sillä ajatuksella, että mitä Haminassa tehdään ensi vuonna.

Saikkua, kiitos! Bastionin kesäteatterissa 7.—10.8. Esitykset ovat keskiviikosta perjantaihin kello 18 ja lauantaina kello 13 ja 18.