Kuka mielestäsi ansaitsee Haminan kulttuuripalkinnon? – Ehdota tämän vuoden palkinnonsaajaa!

Päätöksen palkinnonsaajasta tekee Haminan hyvinvointivaliokunta kaupunkilaisten ehdotusten pohjalta. Kaupunki jakaa tunnustuksen itsenäisyyspäivän kansalaisjuhlassa.

Ella Karttunen

Vuonna 2019 Haminan kulttuuripalkinnon sai  Kannusjärven — Kitulan kylätoimikunta. Kannusjärven vuonna 1961 valmistuneen palokopin entisöinti palkittiin vuoden kulttuuritekona.
Vuonna 2019 Haminan kulttuuripalkinnon sai Kannusjärven — Kitulan kylätoimikunta. Kannusjärven vuonna 1961 valmistuneen palokopin entisöinti palkittiin vuoden kulttuuritekona.

Tämän vuoden Haminan kulttuuripalkinto myönnetään haminalaisten antamien ehdotusten pohjalta.

Kulttuurituottaja Aino Satama kertoo, että palkintoa on jaettu vuodesta 2011 lähtien. Ensimmäistä kertaa kaupungin asukkaat pääsevät osallistumaan valintaprosessiin.

– Uusi kulttuurilaki edellyttää asukkaiden kuulemista, Satama perustelee uutta käytäntöä.

Ehdotuksia palkinnonsaajista perusteluineen voi antaa Haminan kaupungille 21. lokakuuta mennessä. Lopullisen valinnan tekee hyvinvointivaliokunta myöhemmin syksyllä.

Palkinto jaetaan itsenäisyyspäivän kansalaisjuhlassa

Kulttuuripalkinto voidaan myöntää vuoden kulttuuritoimijalle, vuoden kulttuuritapahtumalle tai vuoden kulttuuriteolle.

– Palkinnonsaaja voi olla joko yksityishenkilö, ryhmä, rekisteröity yhdistys tai muu yhteisö.

Huomionosoitus luovutetaan aiempien vuosien tapaan Haminan kaupungin itsenäisyyspäivän kansalaisjuhlassa joulukuussa.

Tunnustuksella halutaan kannustaa kaupungin kulttuuritoimijoita sekä osoittaa arvostusta aktiivisille toimijoille ja kaupungin kulttuuritoimintaa edistäneelle tai innovatiiviselle toiminnalle.

– Palkinnolla kannustamme kaupunkilaisia ja yhdistyksiä tuottamaan yhteistä hyvää kaikkien iloksi, Satama kertoo.

Viime vuonna palkinnon sai Kannusjärven – Kitulan kylätoimikunta

Haminan hyvinvointivaliokunnan myöntämä kulttuuripalkinto jaetaan vuosittain. Viime vuonna tunnustuksen sai Kannusjärven – Kitulan kylätoimikunta vuoden kulttuuriteosta. Kylätoimikunta entisöi Kannusjärven vuonna 1961 valmistuneen palokopin.

Hyvinvointivaliokunta päättää myös palkinnon laadun ja arvon. Sopivien ehdokkaiden puuttuessa tunnustus voidaan jättää jakamatta. Kulttuuripalkinnon lisäksi on mahdollista jakaa kunniakirjoja.

Uusi mobiilisovellus saatavilla

Kulttuuripalkinnon saajaa voi ehdottaa sähköpostitse tai HamiNappi -sovelluksen kautta.

Sähköpostiosoite on kulttuuri@hamina.fi. HamiNappi -sovellus on ladattavissa puhelimiin Google Play -kaupasta ja App Storesta.

– Uuden HamiNappi -sovelluksen kautta pystyy antamaan myös muuta palautetta kaupungille, Satama vinkkaa.

Kirjallisen ehdotuksen tai ehdotukset voi myös toimittaa kulttuuripalvelujen toimistolle osoitteella: Kulttuuripalkinto Haminan kirjasto, Rautatienkatu 8, 49400 Hamina.