Mannerheim-ristin ritari Lauri Törnin jäämistö on nähtävillä Wanhassa Veteraanissa Haminassa — Mukana muun muassa Vietnamin viidakosta löydetty konepistooli

Wanhan Veteraanin näyttelykesän avajaiset pidetään lauantaina 1.6.

Wanha Veteraani

Tässä kuvassa ovat Lauri Törnin käyntikortti, erikoisjoukkojen barettimerkki ja takissa mestarihyppymerkki.
Tässä kuvassa ovat Lauri Törnin käyntikortti, erikoisjoukkojen barettimerkki ja takissa mestarihyppymerkki.

Kymenlaaksolaiset yksityiskeräilijät ovat pelastaneet kokonaisuudeksi Mannerheim-ristin ritari Lauri Törnin jäljellä olevaa jäämistöä, asepukuja ja esineitä. Mukana on Vietnamin viidakosta löydetty konepistooli. Törnin tavarat ovat nähtävillä tässä laajuudessa ensimmäistä ja mahdollisesti myös viimeistä kertaa Haminassa Rauhanturvaamisen ja veteraanityön perinnekeskus Wanhassa Veteraanissa.

Puvut ja esineet ovat osa Lauri Törni 100 vuotta -juhlanäyttelyä. Törnin syntymästä tuli 28.5. kuluneeksi sata vuotta.

Näyttelykesä avataan ensi lauantaina seminaarilla RUK:n Maneesissa. Wanhan Veteraanin puheenjohtaja, eversti Markku Hutka avaa tilaisuuden. Professori Ohto Manninen käsittelee alustuksessaan suomalaisen Waffen SS-pataljoonan vaiheita.

Kirjailija, päätoimittaja Kari Kallosen aiheena on Lauri Törnin tarina – totta vai tarua.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun oppilaat esittelevät Maneesin aulassa ennen seminaarin alkua virtuaalisen todellisuuden ja 3D-mallinnuksen keinoja tuoda esiin sotiemme veteraanien perintöä.

Seminaariin on vapaa pääsy. Haminan kaupunki ja Wanha Veteraani tarjoavat kahvit 200 ensimmäiselle Maneesin aulassa klo 11. alkaen.

Näyttelykesän avaus lauantaina 1.6. kello 12 Haminassa RUK:n Maneesissa.

Luetuimmat