Evil Drive teki kansainvälisen diilin — Haminalais-kotkalaisen metallibändin musiikkivideota on katsottu tuhat kertaa päivässä

Uusi albumi Ragemaker ilmestyy 30. maaliskuuta.

Haminalais-kotkalainen Evil Drive yhdistelee murinalaulua ja kasarimetallia.
Haminalais-kotkalainen Evil Drive yhdistelee murinalaulua ja kasarimetallia.

Ville Viren antaa kaiken kunnian vaimolleen Viktorialle. Kun Viren näki tämän esiintyvän ensimmäisen kerran, hän ei ollut uskoa kuulemaansa. 50-kiloinen nainen lauloi kuin iso mies.

— En edes aluksi tajunnut, että mikin varressa oli nainen. Mietin vain, että onpa hemmetin kova laulaja. Kun menin lähemmäs lavaa, tajusin, että sillähän on tissit, Viren muistelee.

Ensitapaaminen tapahtui vuonna 2010 Venäjällä, jossa kitaristi Viren oli konsertoimassa Domination Black -yhtyeensä kanssa.

Tämän jälkeen asiat etenivät nopeasti: Viktoria muutti Venäjältä Haminaan. Sormuksia vaihdettiin pian sen jälkeen.

Bändi nojaa laulajaan

Yhteistä bändiä pariskunta alkoi puuhata vuonna 2013. Haminalais-kotkalaisena yhteistyönä syntynyt Evil Drive nojaa vahvasti Viktoria Virenin ulosantiin, jota voisi luonnehtia murinaksi tai huudoksi.

— Kun hän alkaa vetää livenä, jengi on ihan ihmeissään. Viktorian ääni kaataa isompiakin äijiä, Ville Viren kuvailee.

Evil Drivea onkin verrattu ruotsalaiseen death metal -yhtyeeseen Arch Enemyyn, jolla on niin ikään muriseva naissolisti.

— Musiikillisesti emme ole kovin samanlaisia, vaikka yhteisiä vaikutteita löytyykin. Arch Enemy on teknisempää ja me kasarimpaa. Molemmilla on tarttuvat kertosäkeet.

Levy-yhtiöt kilpasilla

Naisen esittämän huutolaulun ja kevyemmän metallin yhdistelmä on sen verran harvinainen, että Evil Drive nousi nopeasti kansainväliseen tietoisuuteen.

Esikoisalbumi The Land of The Dead ilmestyi tammikuussa 2016 tanskalaisen Mighty Musicin kautta. Tuhannen kappaleen painos myytiin loppuun vuodessa, mikä herätti myös isompien yhtiöiden huomion.

— Useampikin levy-yhtiö oli kiinnostunut meistä. Valitsimme saksalaisen Reaper Entertainment Europen, koska heillä oli hyvät ehdot. Meidän artistien ei tarvitse maksaa mitään kuluja, Viren kertoo.

Evil Drive pohjautuu laulaja Viktoria Virenin ulosantiin, joka kaataa isotkin miehet.

Kovat ennakko-odotukset

Evil Drive teki Reaper Entertainmentin kanssa kolmen levyn diilin. Sopimuksen ensimmäinen albumi Ragemaker ilmestyy parin viikon kuluttua.

Kiekolta lohkaistu single, Fire is Her Name, julkaistiin reilu kuukausi sitten. Kappaleeseen tehtyä musiikkivideota on katsottu Youtubessa jo lähes 15 000 kertaa. Parin ensimmäisen viikon aikana video keräsi tuhat katselukertaa päivässä.

— Luku on ihan hyvä, mutta voisihan siinä olla vielä pari nollaa perässä, Viren veistelee.

Myös itse albumiin kohdistuu suuria odotuksia. Ragemaker on ollut Levykauppa Äx:n metalliosaston ennakkotilauslistan ykköspaikalla. Se on myös saanut hyviä ennakkoarvosteluja kansainvälisissä metallilehdissä.

— Olen antanut levyn tiimoilta haastatteluja eri puolille maailmaa.

Kun menin lähemmäs lavaa, tajusin, että sillähän on tissit. — Ville Viren

500 vinyylin painos

Viren on säveltänyt kappaleet yhdessä toisen kitaristin Juha-Pekka Pusan kanssa. Kappaleiden tuomarina toimi Viktoria Viren, joka vastasi myös sanoituksista. Albumi nauhoitettiin Pusan studiossa Karhulassa.

— Uudella levyllä on korjattu kaikki aiemman virheet. Soundit ovat paremmat. Lauluosuudet äänitettiin Kouvolassa Deep Noise -studiolla Saku Moilasen toimesta. Hän myös miksasi levyn.

Pitkäsoitto julkaistaan digitaalisena ja cd:nä. Lisäksi siitä otetaan 500 kappaleen vinyylipainos. Näin täyttyy Virenin lapsuudenaikainen unelma.

— Olen aina halunnut saada oman vinyylin.

Kokemus opettaa

Laulaja Viktoria Viren on 29-vuotias. Muut jäsenet ovat nelikymppisiä. Yli 30 vuotta kitaraa soittanut Viren sanoo, että Evil Driven menestys ei ole ollut sattumaa, vaan bändiin on satsattu täysillä alusta lähtien.

Hän antaa neuvon aloitteleville soittajille: julkaiskaa musiikkia vasta sitten, kun bändi on tarpeeksi kehittynyt.

— Heti ensimmäistä tekelettä ei kannata laittaa jakoon.

Jaakko Manninen Photography

Evil Drive aloittaa levykiertueensa kotoisasti Karhulan Sam's Pubista 31. maaliskuuta. Syksyllä bändi kiertää Eurooppaa.

Eurooppa kutsuu syksyllä

Helmikuun lopussa Evil Drive solmi keikkamyyntisopimuksen kotimaisen Sam Agency Oy:n kanssa, joka buukannut yhtyeelle keikkoja eri puolille Suomea. Loppuvuodesta bändi on lähdössä levy-yhtiön järjestämälle Euroopan-kiertueelle.

— Suurimmat markkinat ovat Euroopassa, joten sinne on pyrittävä. Tähän mennessä olemme tehneet yksittäisiä keikkoja ulkomailla, muun muassa Hollannissa, Virossa ja Venäjällä, Ville Viren sanoo.

Päivätöidensä ohessa kitaraa soittava Viren ei silti oleta, että metallimusiikki toisi tulevaisuudessakaan viisihenkiselle ryhmälle leivän pöytään.

— Sekin on jo hyvä, että tätä pääsee harrastamaan ilmaiseksi, ja ehkä saa vielä vähän taskurahaakin.

Ragemaker-levyn julkaisukeikka Karhulassa Sam’s Pubissa lauantaina 31. maaliskuuta.

 

Katso Evil Driven upouusi musiikkivideo Legends Never Die täältä.

Evil Drive

Haminalais-kotkalainen metallibändi. Perustettu vuonna 2013.

Esikoisalbumi The Land of The Dead ilmestyi 2016. Toinen levy Ragemaker julkaistaan 30. maaliskuuta.

Yhtyeen jäsenet: Viktoria Viren (laulu), Ville Viren (kitara), Juha-Pekka Pusa (kitara), Marko Syrjälä (basso) ja Juha Beck (rummut).

Lisätietoa: www.evildriveband.com ja https://fi-fi.facebook.com/evildriveofficial.