Monitahoinen lelumainos

Courtesy of Warner Bros. Picture

Joukko koululaisia toimii salaisena ninjajoukkona Ninjago Cityn suojelijoina, lelusarjaan perustuvassa elokuvassa.

Lego Ninjago Elokuva (The Lego Ninjago Movie, Yhdysvallat, 2017).

Ohjaus: Charlie Bean. Käsikirjoitus: Hilary Winston, Bob Logan, Paul Fisher.

Seikkailun lomassa isän ja pojan suhdetta korjataan.

Suomenkielisissä äänirooleissa: Henri Piispanen, Kalle Chydenius, Santtu Karvonen, Sanna-June Hyde, Petrus Kähkönen, Joonathan Kettunen/Michael Peña, Ilkka Villi, Osku Ärilä. Alkuperäisissä äänirooleissa: Dave Franco, Justin Theroux, Jackie Chan, Olivia Munn, Kumail Nanjiani, Michael Peña.

Kesto: 102 min. K-7.

Lego-animaatiot ovat vakiinnuttamassa itseään hyvin laadukkaana ja eri sukupolviin vetoavana viihteenä. Lego Elokuvan ja Lego Batman Elokuvan jälkeen kankaalle tulevat suosittuun Ninjago-linjaan perustuvat hahmot.

Kyseessä on versiointi japanilaisten super sentai -sarjojen hullunkurisesta yhdistelmästä taistelulajeja, isoja mecha-eläimiä ja perhedraamaa.

Lloyd kuuluu salaiseen koululaisista koostuvaan ninjajoukkoon. Harmillisesti Lloydin isä on kaupungin rauhaa rikkova pahis Garmadon. Nuoren ninjajoukon täytyy oppia puhaltamaan yhteen hiileen. Seikkailun lomassa isän ja pojan suhdetta korjataan.

Ensimmäisen Lego Elokuvan tapaan tarina ottaa sivuaskelia meta-tarinankerrontaan. Leluhahmojen maailma ei ole vain esitetty muovipalikoiden muodossa, vaan on sellaisista koottu. Sen tiedostaminen ja mielikuvituksen voima antaa tarinoille voimaa.

Varsinkin nuorien poikien keskuudessa suosittu Ninjago-maailma on mainio kulttuurillinen sekamelska. Vanhemmat eivät joudu elokuvateatterissa kärsimään, koska elokuva onnistuu edellisten elokuvien tapaan olemaan aidosti hauska.

Tottakai elokuvan takana oleva nerokas markkinointikoneisto varmistaa pelottavan tehokkaasti, tunteisiin vetoamalla, että lelukaupasta saatava Lego-paketti tuntuu suorastaan tärkeältä siteeltä vanhemman ja lapsen väliltä. | Timo Alho

KOLME TÄHTEÄ

Hyvää: Hauska, vauhdikas ja koskettava.

Huonoa: Laskelmoiva.

Erityistä: Elokuvan taistelukohtaukset ovat alkuperäisversiossa äänenä esiintyvän Jackien Chanin stunt-tiimin suunnittelemat.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.