Elokuva-arvostelu: Klassinen satuhahmo pomppaa nykypäivään

Petteri Kaniini (Peter Rabbit, Iso-Britannia/Australia/Yhdysvallat, 2018). Ohjaus: Will Gluck.

Sony Pictures

Beatrix Potterin rakastettu lastenkirjallisuuden hahmo Petteri Kaniini seikkailee omassa elokuvassaan.
Beatrix Potterin rakastettu lastenkirjallisuuden hahmo Petteri Kaniini seikkailee omassa elokuvassaan.

Beatrix Potterin luomat inhimilliset eläinhahmot ovat ilahduttaneet lapsia jo monien sukupolvien ajan. Varsinkin Britanniassa ja sen siirtomaissa Petteri Kaniinit ja kumppanit ovat kuuluneet lähestulkoon pakollisena lapsuuskokemukseen.

Suomessa Petteri muistetaan varsinkin 1990-luvulla luodusta animaatiosta, jonka näytellyssä alkukohtauksessa nähtiin työhönsä ryhtyvä Potter, lemmikkikaniininsa seurassa.

Juoni tuntuu aluksi tutulta, mutta se on siirretty nykypäivään.

Uusi versio Petteri Kaniinista käyttää hyväkseen modernin tietokoneanimaation taikaa. Hahmot ja ihmiset täyttävät nyt tilaa enemmän sulassa sovussa. Tehosteiden kehittyminen tuntuu lähes pakottavan vauhdikkaiden toimintakohtausten luomiseen.

Juoni tuntuu aluksi tutulta, mutta se on siirretty nykypäivään. Tarinan pääihmisenä nähdään taas herra Vänskä (Domhnall Gleeson), joka ei laisinkaan tykkää puutarhassaan vierailevista karvaisista vieraista.

Tarinaan muodostuu erikoinen kolmiodraama, kun Vänskä ihastuu Beaan (Rosy Byrne), joka omasta puolestaan taas ihastuu jänöihin.

Luvassa on vauhdikasta ja sympaattista seikkailua. Vauhdikkuus pomppaa silmille, mutta hahmojen kuvaustyylissä pyritään olemaan uskollisia Potterin luomille hahmoille.

Kyseessä on kelvollisesti onnistunut yritys naittaa klassista lastenkirjallisuutta moderniin tietokoneanimaatiota käyttävään lastenelokuvaan. |

Hyvää: Onnistuu pitämään perinteistä kiinni modernisoinnissaan.Huonoa: Vauhtia ja hämminkiä on tarjolla liikaakin. Epäsopivat musiikkivalinnat.Erityistä: Elokuvan alkuperäisääninä ovat muun muassa James Corden, Sia, Margot Robbie ja Daisy Ridley.