Kansainvälisen sellokilpailun voittaja Brannon Cho konsertoi Kotkassa

Yleisöltä kuuluu toiveita, että Kymi Sinfoniettan konsertteihin voisi varata paikan. Nykyisin se ei onnistu kuin kausikorttilaisilta.

Kimmo Seppälä

Yhdysvaltalainen Brannon Cho soittaa Haydnia.
Yhdysvaltalainen Brannon Cho soittaa Haydnia.

Kymi Sinfoniettan 20-vuotisjuhlavuoden avajaiskonsertissa esiintyy yhdysvaltalainen sellisti Brannon Cho (s. 1994). Hän voitti lokakuun lopussa Helsingissä järjestetyn kansainvälisen Paulon sellokilpailun. Nyt Kotkan konserttitalossa ja Kuusankoskitalossa järjestettävät konsertit ovat hänen ensimmäiset Suomen-esiintymisensä kilpailun jälkeen.

Cho soittaa täällä Joseph Haydnin C-duurisellokonserton. Se oli hänen kappaleensa myös Paulon kilpailun ensimmäisessä finaalissa. Kilpailussa esitys päättyi paitsi yleisön aplodeihin myös bravo-huutoihin.

Cho oli kilpailun ennakkosuosikki. Lisäksi hän voitti siellä nuorten sellistien niin sanotun Varjoraadin palkinnon.

New Jerseyssä syntyneellä solistivieraalla on korealaisia juuria.

Hän aloitti sellonsoiton 7-vuotiaana. Paulon kilpailun voiton lisäksi hän on menestynyt muissakin kansainvälisissä kilpailuissa.

Olari Eltsin johtaman konsertin muu musiikki on Uuno Klamia ja Franz Schreckeriä.

Hyvää palvelua nokakkain asioiville

Yleisön suunnasta on kantautunut toive, että konserttiin voisi paitsi ostaa lipun ennakolta myös varata paikan. Toive ei koske nimenomaisesti avajaiskonserttia, vaan kaikkia.

— Katsotaan, mikä on tulevaisuus, vastaa toimitusjohtaja Riikka Luostarinen.

Hän sanoo ymmärtävänsä toiveen, mutta tällä hetkellä sen toteuttaminen ei onnistu muuta kuin kausikortin ostajille.

Paikkavaraus edellyttää sähköistä järjestelmää. Lippuja voi ostaa nettipalveluna Ticketmasterin kautta, ja moniin muihin tapahtumiin Ticketmasterilta saa paikkalipun. Kymi Sinfonietta on ainakin toistaiseksi halunnut myydä lippuja myös monessa muussa paikassa Kotkansaarella, Karhulassa, Kouvolassa ja Kuusankoskella. Luostarisen mukaan tällaiseen yhdistelmään paikkojen varausta ei saa. Esimerkiksi teattereilla tilanne on hänen mukaansa toinen, koska ne ovat yhden kaupungin palveluja.

Luostarinen näkee, että nykyinen käytäntö on ollut hyvää palvelua niille, jotka haluavat asioida muuten kuin netin kautta. Kaikki eivät esimerkiksi halua maksaa Ticketmasterin välityspalkkioita.

Nykyisellään mieluisimman paikan pääsee valitsemaan parhaiten, kun tulee hyvissä ajoin konserttiin. Ovet avautuvat yleensä 15 minuuttia ennen konserttia, joskus 20 minuuttia ennen.

Avajaiskonsertti 9.1. klo 19 Kotkan konserttitalossa ja 10.1. klo 19 Kuusankoskitalossa.

Luetuimmat