Haminan Kauppiaantalomuseossa ratkotaan joulumysteeriä — Lauantaina museon pihapiirissä pidetään vanhan ajan joulutori

Annan Narinkat tuo käsityöläisiä Haminan Kauppiaantalomuseolle ensi lauantaina.
Annan Narinkat tuo käsityöläisiä Haminan Kauppiaantalomuseolle ensi lauantaina.

Haminan museoissa on tarjolla vanhan ajan joulutunnelmaa. Tällä viikolla avautunut Kauppiaantalomuseon joulunäyttely vie kävijät joulumysteerin pariin.

Suutarimestari Degermanin talossa vietetään joulua vuonna 1848. Johtuneeko levottomuuksista muualla Euroopassa, että myös suutarintalon nurkissa tapahtuu öisin kummia?

Suutarinlapset Carl ja Mariana saavat isoisältään lahjaksi lelun, joka ei ole aivan sitä miltä se näyttää. Yhdessä lapset alkavat selvittää kotinsa joulumysteeriä. Käydäänkö siellä salaista valtataistelua? Ja minne on kadonnut Johan-serkku?

Näyttely mukailee E.T.A. Hoffmannin tunnettua Pähkinänsärkijä-satua Suomen oloihin sovitettuna.

Kotiseutumuseolla joulu avataan ensi viikolla

Kauppiaantalon mysteerin sekaan ujutetaan myyjäiset, jotka pidetään lauantaina 7. joulukuuta kello 12—16. Annan Narinkat on perinteeksi muodostunut joulutapahtuma, jossa käsityömyyjien ohella seikkailee talvisia satuhahmoja.

Vehkalahdella kotiseutumuseo aloittaa joulun 14. joulukuuta. Uusi näyttely Joulu meillä ja naapurissa kertoo joulunvietosta ja sen historiasta Suomessa, Venäjällä, Virossa, Ruotsissa ja Norjassa.

Millaista ruokaa on tarjolla ruotsalaisessa joulupöydässä vai eroaako se lainkaan suomalaisesta? Mistä ovat lähtöisin nykyisin tuntemamme joulunviettotavat?

Haminan Kauppiaantalomuseon joulunäyttely 5.1.2020 asti. Vehkalahden kotiseutumuseon joulunäyttely 14.12.—12.1.