Seikkailumatkailija David Jonesin mukana Pyhtäälle — Huutjärven koulun oppilaat käsikirjoittivat luontodokumentin kotikunnastaan — Katso videot!

Pyhtääläisten mielestä heidän kotikunnassaan esittelemisen arvoisia asioita ovat muun muassa meri ja luonto.

Mediatehdas Dakar

Kuuluisa David Jones seikkailee Huutjärven koulun oppilaiden yhdessä näyttelijä Mike Kempfin kanssa tekemissä videoissa.
Kuuluisa David Jones seikkailee Huutjärven koulun oppilaiden yhdessä näyttelijä Mike Kempfin kanssa tekemissä videoissa.

Huutjärven koululla järjestettiin keskiviikkona Exploring Pyhtää with David Jones -luontodokumentin ensi-ilta.

— Pyhtään kunnassa haluttiin tehdä jotakin, mikä houkuttelee kuntaan uusia asukkaita. Kyselimme kuntalaisilta, mitä Pyhtäästä kannattaisi heidän mielestään kertoa. Heidän mielestään esittelemisen arvoisia asioita ovat muun muassa luonto, meri, harrastusmahdollisuudet ja asuminen, kuvailee dokumentin tuottaja Pasi Riiali Mediatehdas Dakarista.

Yhdeksän videota kotikunnasta

Pyhtään kunnan ja kotkalaisen Mediatehdas Dakarin lisäksi dokumenttia oli tekemässä 30 Huutjärven koulun 4—9–luokkien oppilasta.

— Oppilaat tekivät dokumentin käsikirjoituksen. Saimme mukaan myös ”kuuluisan seikkailumatkailijan David Jonesin”, jota esittää kanadalainen näyttelijä Mike Kempf. Tekemiemme videoiden tyyliksi valikoitui luontodokumentti.

Yhteistyön tuloksena syntyi yhdeksän lyhyttä videota, jotka ovat nyt nähtävillä You Tubessa ja Mun Pyhtää -sivuilla.

— Videot ovat hauskoja ja vähn erilaisia. Jo näin lyhyessä ajassa videot ovat saaneet yli 20 000 katsojaa. Koululaiset ovat tosi fiiliksissä siitä, mitä he ovat saaneet aikaan, iloitsee Riiali.

Kunnat panostavat elävään kuvaan

Riiali on työssään huomannut, että kunnat ovat alkaneet panostaa enemmän video- ja somemarkkinointiin.

— Elävän kuvan käyttö markkinoinnissa on lisääntynyt selvästi ja se toimii, kun videoita ei tehdä umpimähkään, vaan niihin valitaan oikeasti kiinnostavia asioita.

Huutjärven koulun oppilaiden käsikirjoittamia videoita voi käydä katsomassa muun muassa Mun Pyhtää -sivuilla.