Paula Vesala aloittaa Juha Vainio Rahaston hallituksessa – Edustaa Suomen Musiikintekijöitä

Vesala korvaa hallituksesta väistyvän Maija Vilkkumaan.

Juhana Lappalainen

Vesala on palkittu Juha Vainion nimeä kantavalla sanoittajapalkinnolla vuonna 2016. Jatkossa hän on mukana valitsemassa palkittavia. Arkistokuva.
Vesala on palkittu Juha Vainion nimeä kantavalla sanoittajapalkinnolla vuonna 2016. Jatkossa hän on mukana valitsemassa palkittavia. Arkistokuva.

Juha Vainio Rahaston hallitukseen astuu uusi jäsen, muusikko ja lauluntekijä Paula Vesala, selviää Kotkan kaupungin tiedotteesta.

Vesala toimii hallituksessa Suomen Musiikintekijät -yhdistyksen edustajana yhdessä Heimo Hatakan kanssa. Hän korvaa hallituksessa jo pitkään istuneen laulaja-lauluntekijä Maija Vilkkumaan.

Vainion perhettä hallituksessa edustaa Suvi Vainio-Wirman. Loput kolme hallituksen jäsentä, Antti Hyyryläinen, Marko Kuusela sekä hallituksen puheenjohtaja Pasi Hirvonen, edustavat Kotkan kaupunkia.

Kokouksiin osallistuvat lisäksi Kotkan kaupungin yhteyspäällikkö Kari Makkonen sekä tapahtumapäällikkö Tiina Salonen. Salonen toimii hallituksen sihteerinä ja Makkonen vastaa muun muassa yhdistyksen viestinnästä sekä tunnustuspalkintojen jaon järjestelyistä.

Rahasto on palkinnut myös Vesalan

Vuonna 1990 perustettu rahasto on jakanut vuosittain arvostettua Juha Vainio -sanoittajapalkintoa, joka on arvoltaan kuusi tuhatta euroa.

Palkinto on perinteisesti jaettu Kotkan Meripäivien yhteydessä, mutta niiden perumisen myötä palkintoakaan ei jaettu tänä vuonna. Tämänvuotinen palkinto olisi ollut järjestyksessään kolmaskymmenes.

Sanoittajapalkinto on myönnetty aiemmin muun muassa Vexi Salmelle, J. Karjalaiselle, Juha Tapiolle, Maija Vilkkumaalle sekä Pyhimykselle. Vesala on saanut palkinnon vuonna 2016.

Uusimmat uutiset