Uuno Klamia juhlitaan iltamilla Kotkan konserttitalossa lokakuussa – Virolahtelaissäveltäjän syntymästä tulee sunnuntaina kuluneeksi 120 vuotta

Kimmo Seppälä

Pianisti Esa Ylönen soittaa Kymi Sinfoniettan muusikoiden kanssa Klamin kamarimusiikkiteoksia 1. lokakuuta.
Pianisti Esa Ylönen soittaa Kymi Sinfoniettan muusikoiden kanssa Klamin kamarimusiikkiteoksia 1. lokakuuta.

Musiikki

Uuno Klamin syntymästä tulee sunnuntaina 20. syyskuuta kuluneeksi 120 vuotta. Kymi Sinfonietta ja Uuno Klami -seura juhlistavat virolahtelaissäveltäjää yhteisellä Klami-iltamalla, joka pidetään Kotkan konserttitalossa torstaina 1. lokakuuta.

Juonnetussa konsertissa seuran puheenjohtaja, pianisti Esa Ylönen ja Kymi Sinfoniettan muusikot esittävät Klamin kamarimusiikkiteoksia. Ohjelmistossa on säveltäjän harvoin kuultuja pienimuotoisempia kappaleita.

Säveltäjää muistutetaan myös sosiaalisessa mediassa

Konsertissa soitetaan muun muassa kaksi osaa Pianokvartetosta D-duuri, jota on pidetty Klamin parhaana opiskeluaikojen sävellyksenä. Mukana on myös hauskimpiin teoksiin kuuluva Rag-Time & Blues klarinetille, trumpetille, pianolle ja kahdelle viululle. Ohjelmistossa on lisäksi salonkimusiikin helmiä wieniläistunnelmin.

Sunnuntaina 20.9. säveltäjän syntymäpäivää juhlistetaan onnittelutervehdyksin myös Kymi Sinfoniettan ja Uuno Klami -sävellyskilpailun Facebook-kanavilla.

Klami-iltamat torstaina 1.10. klo 19 Kotkan konserttitalossa.

Uusimmat uutiset