SuosittelemmePäihdekuntoutus voi pelastaa huumeriippuvaisen - Lue kotkalaislähtöisen Roopen tarina

Kirja-arvio: Elämä on ihmeellistä rockmuusikko A.W. Yrjänän satukirjassa

A. W. Yrjänä: Joonaanmäen valaat. 227 s., Johnny Kniga 2017.

Katja Neuvonen

Muusikko A.W. Yrjänä vaihtoi kitaran taas kynään ja kirjoitti runoteosten jatkoksi satukirjan.

Aikuisenkin on virkistävää lukea välillä satuja. Siksi A. W. Yrjänän kirja Joonaanmäen valaat on piristävä satukirja, vaikken kyllä ihan tarkkaan tiedä, mitä Yrjänä kirjallaan haluaa sanoa.
Ehkä ei sen kummemmin mitään. Ehkä kirja on vanhanaikainen seikkailukertomus, kuten takakannessa sanotaan, ilman sen suurempia sanomia.
Yrjänän luoma maailma on olemassa, eikä se ole olemassa. Joka tapauksessa on suorastaan vapauttavaa kaiken somehölötyksen keskellä sukeltaa maailmaan, joka ehkä alkaa jostain Porvoon edustalta.
Kirja on virkistävä myös esineenä, taitollisesti se muistuttaa entisaikain satu- tai seikkailukirjaa, kuvitus tuo mieleen Jules Vernen teokset, jotka muuten kirjassa ovat keskeisessä osassa.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet