Isojalka, pieni viihdearvo

Bigfoot - Isojalan poika (Bigfoot Junior, Belgia/Ranska, 2017).Ohjaus: Ben Stassen, Jérémie Degruson. Käsikirjoitus: Bob Barlen, Cal Brunker.Suomenkielisissä äänirooleissa: Waltteri Helisalo, Antti Jaakola, Jarkko Tamminen, Sanna-June Hyde, Jani Karvinen, Pasi Ruohonen, Henri Piispanen.Kesto: 93 min. K-7.

Studio Canal

Murrosikää lähestyvä Adam huomaa muutoksia kehossaan. Syy löytyy Isojalka-isästä.

Belgialainen nWave Pictures on työntänyt ulos koko 2000-luvun toinen toistaan keskinkertaisempia tietokoneanimaatioita. Bigfoot - Isojalan poika on nWaven elokuvaksi suorastaan kunnianhimoinen.

Murrosiän ja isähahmon puuttumisen ongelmia sivutaan pintapuolisesti ennen kuin elokuva muuttuu söpöjen eläinhahmojen slapstickiksi.

Isojalan ja pojan seikkailut ovat harmitonta lapsenviihdytysmateriaalia.

Nuoren Adamin isä ei ole kuvioissa. Vihjeen perässä poika lähtee etsimään isäänsä metsästä. Isukki onkin legendaarinen Isojalka! Samalla kun isä ja poika bondaavat pörröisten metsäneläinten avustuksella, ilkeä suuryhtiö haluaa isojalan DNA:ta hiustenlähtöä ehkäisevään eliksiiriin.

Animaation jälki on melko kliinistä ja turvallista. Luvassa on taas paljon meluisia toimintakohtauksia ja eläinhahmojen hullunkurisia kommelluksia.

Kaikki on suoraan animaatioelokuvien kierrätyskeskuksesta, ilman tippaakaan aitoa rakkautta. Laiska suomenkielinen dubbaus ei pelasta kliseistä dialogia.

Isojalan ja pojan seikkailut ovat harmitonta lapsenviihdytysmateriaalia. Ei täysin onnetonta. Vain hyvin pliisua ja epäomaperäistä.

|

Timo Alho

HHIII

Hyvää: Kiihkeä tahti pitää ehkä pikkuisen keskittymiskyvyn.

Huonoa: Laiska käsikirjoitus. Innoton toteutus.

Erityistä: Isojalan myytti juontuu jo 1800-luvun alun Pohjois-Amerikasta.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.