Pahan valtiatar ruoskii hengiltä vanhan sadun — Kymen Sanomien elokuvakriitikko antaa elokuvalle kolme tähteä

Maleficient 2: Pahan valtiatar (Maleficent: Mistress of Evil, Yhdysvallat, 2019). Ohjaus: Joachim Rønning. Käsikirjoitus: Linda Woolverton, Micah Fitzerman-Blue, Noah Harpster. Rooleissa: Angelina Jolie, Elle Fanning, Michelle Pfeiffer, Chiwetel Ejiofor, Ed Skrein, Robert Lindsay. Kesto: 119 min. K-12.

Courtesy of Disney

 Angelina Jolie on ilkeä haltijakummi, joka onkin taas hyvä haltijakummi.
Angelina Jolie on ilkeä haltijakummi, joka onkin taas hyvä haltijakummi.

Disneyn animaatioiden dramatisoinnessa Prinsessa Ruusunen on saanut luultavasti rohkeimman päivityksen. 

Uusissa Disney-tarinoissa pääosaan on päässyt ilkeä haltijakummi. Ensimmäinen Maleficient on melko tavanomainen antisankarin tarina. Tuntuu hieman siltä, että perinteisten pahisten ei voida antaa olla vain pahoja.

Taustalla on ajan trendi, jossa pahiksia halutaan rakastaa. Näille hahmoille pitää punoa traagisia tarinoita, joihin voi samaistua.

Maleficient 2 vie antisankari-ideaa yhä pidemmälle esittelemällä hyvältä vaikuttavan – mutta oikeasti ilkeän – kuningattaren, jota näyttelee Michelle Pfeiffer. Hahmon vihaaminen tehdään nopeasti helpoksi.

Näin Angelina Jolien näyttelemä ”paha haltijakummi” vaikuttaa elokuvan sankarilta. Elle Fanningilla jää kahden draama mehustelevan näyttelijäjätin välissä melko tylsä roolin Aurorana, jonka olisi pitänyt järjen mukaan olla elokuvan pääosa.

Kyseessä ei ole edellisen osan tapaan syntytarina. Nyt punotaan uusia juonia. Silti ollaan melko turvalisilla vesillä. Elokuvan parhaita puolia ovat räiskyvät taistelut.

Juonellisesti kaikki tuntuu Giambattista Basilen, Charles Perraultin ja Grimmin -veljesten tarinoiden laiskalta mukailulta. Tekijöillä on tuntunut olevan mielessä enemmän spektaakkeli kuin sadun kerronta.

KOLME TÄHTEÄ

Hyvää: Näyttävä. Roolisuoritukset.

Huonoa: Vanhan sadun hengiltä ruoskimista.

Erityistä: Ilmestyy Prinsessa Ruususen 60-juhlavuotena.