Yksi kuoli kauppakeskuksessa Savon ammattiopiston tiloissa Kuopiossa, kymmenen loukkaantunutta — Hyökkääjä iski keskellä päivää miekalla

Tuire Punkki

Poliisit tutkivat kauppakeskusrakennusta sisältä tarkkaan.
Poliisit tutkivat kauppakeskusrakennusta sisältä tarkkaan.

Savon Sanomat

Poliisi eristi kauppakeskuksen välikohtauksen jälkeen.
Poliisi eristi kauppakeskuksen välikohtauksen jälkeen.

Poliisit ja palomiehet on hälytetty Kuopion Leväselle kauppakeskuksen luo vakavan väkivaltarikoksen takia.

Yksi vainaja on löytynyt tapauksessa, jossa yhden ihmisen epäillään hyökänneen miekalla muiden kimppuun kauppakeskus Hermannissa Savon ammattiopiston tiloissa. Kys tiedottaa, että sinne on tuotu yhdeksän loukkaantunutta.

Poliisi on käyttänyt asetta tilanteessa eli ampunut yhtä epäiltyä pitkähiuksista henkilöä. Toistaiseksi viranomaiset eivät ole vahvistaneet, oliko henkilö nainen vai mies.

Poliisi on ottanut yhden epäillyn jo kiinni. Poliisit tutkivat parhaillaan kauppakeskuksen tiloja yhdessä palomiesten kanssa. Iltapäivällä rakennukseen tuli poliisin tekninen tutkinta, joka palomiesten jälkeen alkoi kiertää tiloja.

Poliisin ampumia laukauksia oli kaksi. Laukaukset ammuttiin tilanteessa, jossa poliisit etsivät epäiltyä henkilöä ristiin rastiin kauppakeskuksen käytävältä. Etsitty henkilö löytyi ja kaksi poliisia peruutti ensin, mutta he joutuivat ampumaan epäiltyä, kun tämä jatkoi lähestymistään miekan kanssa.

Ensitietojen mukaan hyökkäys tapahtui opiskelijoiden käytössä olleissa tiloissa tai niiden luona päivällä kello 12.30:n jälkeen.

Miekan kanssa liikkunut henkilö hyökkäsi yhteen luokkahuoneeseen ja vammautti siellä olleita henkilöitä. Suurin osa opiskelijoita pakeni paikalta juosten ulos.

Myös viereisen luokan oppilaat pakenivat itse juosten ulos jo ennen kuin poliisit tulivat paikalle.

Alueelle on hälytetty viranomaisia laajalta alueelta. Rakennukseen on tullut myös useita palohälytyksiä ja pelastuslaitos on paikalla.

Poliisi on rajoittanut liikkumista alueella. Myös kauppakeskuksen Hermannin liikkeet on suljettu toistaiseksi.

Jos tviitit eivät näy, katso ne tästä, tästä ja tästä.

Muokattu 1.10. klo 14.40. Otsikkoon päivitetty tieto siitä, että väkivaltarikos on tapahtunut Savon ammattiopiston tiloissa.

Muokattu 1.10. klo 15.27. Otsikkoon ja juttuun päivitetty tieto rikoksen tekotavasta. Juttuun päivitetty tieto siitä, että epäilty on pitkähiuksinen ja että viranomaiset eivät ole vahvistaneet henkilön sukupuolta. Juttuun päivitetty tieto tilanteesta, jossa poliisi ampui laukaukset.