Marjastajat törmäsivät julmaan ansaan Kuusankoskella — Risukkoon viritettyyn kalaverkkoon takertui pikkulintuja, joista osa oli ehtinyt jo kuolla

Pyydys löytyi vaikeakulkuisesta maastosta, jonne se oli huolellisesti viritetty koko verkon pituudelta.

Rain Kooli

Pikkulinnut kuolivat Kuusankoskella risukkoon viritettyyn kalaverkkoon. Arkistokuvan verkko ei liity juttuun.
Pikkulinnut kuolivat Kuusankoskella risukkoon viritettyyn kalaverkkoon. Arkistokuvan verkko ei liity juttuun.

Kaksi marjastajaa löysi erikoisen pyydyksen Kuusankoskelta torstai-iltana. Risukon keskeltä löytyi kalaverkko, johon oli takertunut pikkulintuja. Satimeen oli jäänyt viisi lintua, joista kolme oli kuollut ja kaksi elossa.

Apuun tullut Kymenlaakson pelastuslaitos irrotti verkosta elävät linnut, jotka pystyivät lähtemään lentoon. Vs. asemamestari Harri Kokko kertoo, että verkko oli viritetty risukkoon koko pituudeltaan.

Yläpaula oli noin kahden metrin korkeudessa ja helma viisti maata. Verkkoa oli noin 10—15 metrin pituudelta ja se oli Kokon mukaan viritetty huolellisesti sekä solmittu kiinni pieniin risuihin.

Kokko kuvaa, että ansa oli sangen vaikeakulkuisessa maastossa. Se löytyi voimalinjan alta noin 200 metriä Väkkäräntien ja Koski-Golfille menevän tien risteyksestä Kymijokeen päin.

Risukon alla on kaatuneita puita, ja muutenkin maasto on hankalaa. Kokko ei osannut arvioida, kuinka kauan verkko oli ollut maastossa.

Verkko oli ohutlankaista ja pienisilmäistä. Kokko kuvaa, että räpiköidessään pikkulinnut takertuivat verkkoon joka siipien välistä.

Kuolleet linnut olivat talitinttejä ja elävänä säilyneet varpusia.

Verkko on poistettu maastosta ja poliisi tekee asiasta eläinsuojeluilmoituksen. Verkon asettanutta pyydystäjää ei tavattu maastosta.