Äidille ehdollista pahoinpitelystä – Löi, tukisti ja potki kuusivuotiasta lastaan

Sami Lettojärvi

Etelä-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi lastaan pahoinpidelleen naisen ehdolliseen vankeuteen.
Etelä-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi lastaan pahoinpidelleen naisen ehdolliseen vankeuteen.

Käräjäoikeus tuomitsi tiistaina 21. tammikuuta ehdollista vankeutta äidille, joka lokakuussa 2018 oli pahoinpidellyt noin kuuden vuoden ikäistä lastaan.

Pahoinpitely oli tapahtunut heidän yhteisessä kodissaan Lappeenrannassa. Riidan yhteydessä tuolloin 46-vuotias nainen oli lyönyt lastaan avokämmenellä päähän useita kertoja sekä tukistanut häntä useita kertoja. Lisäksi hän oli vetänyt lastaan hiuksista kiinni pitäen niin, että lapsi oli osunut huonekaluihin. Äiti oli myös heitellyt lastaan ilmaan ja potkinut häntä jalkoihin.

Lapselle tästä aiheutui kipua ja hiusten katkeamista. Hänen vasemman silmänsä ylä- ja alakulmiin käsittely aiheutti verenpurkauman ja pinnallisen ruhjeen. Lapsen oikean lapaluun päälle, oikeaan olkavarteen ja vasempaan sääreen tuli mustelmia.

Käräjäoikeus tuomitsi äidille 20 päivää ehdollista vankeutta. Hänen korvattavikseen tuli yhteensä myös noin 900 euroa erilaisia kuluja. Äidin saaman tuomion koeaika päättyy 30. kesäkuuta 2021.

Käräjäoikeus perustelle tuomion ehdollisuutta muun muassa äidin terveydentilalla, jonka vuoksi hän oli tilanteessa kyvytön rauhoittamaan raivokohtauksen saanutta lastaan. Tuomio ei ole vielä lainvoimainen, eli siihen voi hakea muutosta.