Yksi ihminen kuoli ja toinen loukkaantui kilpaveneen ja huviveneen törmäyksessä Hangon edustalla

Onnettomuus tapahtui Poker Run -veneilytapahtumassa, joka keskeytettiin.

Lehtikuva / Kirsi Larkiala

Silminnäkijä Kirsi Larkiala kuvailee tilannetta järkyttäväksi.
Silminnäkijä Kirsi Larkiala kuvailee tilannetta järkyttäväksi.

Hangon edustalla tapahtui lauantaina veneilyonnettomuus, jossa yksi ihminen kuoli ja toinen vietiin loukkaantuneena sairaalahoitoon.

Onnettomuus tapahtui Poker Run -veneilytapahtuman yhteydessä. Tapahtuma keskeytettiin onnettomuuden jälkeen.

Merivartioston mukaan onnettomuudessa oli osallisena yksi kilpavene ja yksi huvivene. Sekä turmassa kuollut että loukkaantunut olivat huviveneessä törmäyksen tapahtuessa. Kilpaveneessä oli kyydissä yksi ihminen ja huviveneessä neljä.

– Onnettomuudessa mukana ollut huvivene on avonainen, kohtuullisen iso rib-vene, jonka pinnassa näkyy isoja jälkiä ja murtumia. Vene ei mennyt mitenkään kappaleiksi ja se kelluu vielä, Suomenlahden merivartioston yleisjohtaja Tommi Salopelto kertoi STT:lle.

Sekä poliisi että Onnettomuustutkintakeskus (Otkes) ovat käynnistäneet tutkinnan tapahtuneesta. Molemmat olivat vielä lauantai-iltana vaitonaisia yksityiskohdista. Poliisi ei vielä kerro, epäilläänkö tapauksessa rikosta.

– Siihen en pysty vielä ottamaan kantaa, tutkinta on liian alkuvaiheessa, tutkinnanjohtaja, komisario Markus Ramstedt, kertoi STT:lle.

Otkesin viestintäpäällikkö Tiina Bieber ei vielä iltakymmeneltä pystynyt antamaan tapauksesta tarkempia tietoja.

– Tutkijat ovat edelleen paikan päällä, ja heille pitäisi olla muodostunut tapahtumista jonkinlainen kuva. Meillä on vielä tänään asiasta palaveri.

Otkesin johtajaa Veli-Pekka Nurmea STT ei lauantaina tavoittanut.

Veneilyaiheinen sivusto Totalvene kertoo kilpaveneen ajautuneen kovassa vauhdissa ulos radalta, minkä johdosta se olisi törmännyt katsojaveneeseen. Poliisi tai Otkes eivät kuitenkaan vielä vahvista tietoa.

Vene nousi törmäyksessä ilmaan

Törmäyksen läheiseltä kalliolta nähnyt Kirsi Larkiala kuvailee tilannetta järkyttäväksi, vaikkei uhreista ollutkaan aluksi tietoa.

– Olimme kaikki suu auki, ja kaikki vilteillä istuvat ihmiset nousivat seisomaan epäuskoisina. Kallioilla vallitsi syvä hiljaisuus, hän kuvailee.

Osallisena olleen huviveneen kohtalo ei paikan päällä heti valjennut muille katsojille.

– Ensin luulin, ettei katsojaveneelle käynyt mitään. Vasta tuntien päästä tajusin poliisin tiedotteesta, että sivullinen katsoja kuoli. Todella järkyttävää ja surullista.

Larkialan kuvaamalla videolla näkyy, kuinka kovaa vauhtia ajava vene nousee törmäyksen voimasta ilmaan. Huviveneestä näyttää videon perusteella lentävän ihminen tai ihmisenmallinen esine veteen törmäyksen yhteydessä.

Poker Run -veneilytapahtuman reitin oli tänä vuonna tarkoitus kulkea Hangosta länteen. Tapahtuman ideana on käydä määrätyillä rasteilla ja kerätä niistä pelikortteja, joista muodostetaan mahdollisimman hyvä pokerikäsi. Tapahtumaa on järjestetty Hangossa vuodesta 2006 asti.

Uusimmat uutiset