Kolme varusmiestä ja yksi junan matkustaja kuolivat — Turma-autoa kuljettanutta varusmiestä epäillään rikoksesta

Neljä yhdestätoista loukkaantuneesta loukkaantui vakavimmin, seitsemän lievemmin.

Kolme varusmiestä ja yksi junan matkustaja kuolivat — Turma-autoa kuljettanutta varusmiestä epäillään rikoksesta

Neljä ihmistä kuoli henkilöjunan ja Puolustusvoimien kuorma-auton törmäyksessä tänään aamulla Raaseporissa.

Pelastuslaitos kertoi aiemmin loukkaantuneiden määräksi 11. Poliisi vahvisti tiedotustilaisuudessa, että kolme menehtyneistä oli varusmiehiä ja yksi junan matkustaja.

Juna ja kuorma-auto törmäsivät Raaseporissa Leksvallintiellä torstaiaamuna hieman ennen kello kahdeksaa. Sotaharjoituksessa ollut kuorma-auto törmäsi Tammisaaresta Hankoon matkalle olleeseen junaan. Hälytys tapahtumasta annettiin kello kahdeksan aikaan.

Turma-autoa kuljettanut varusmies selvisi onnettomuudesta hengissä, mutta loukkaantui vakavasti. Poliisi epäilee häntä rikoksesta.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mats Sjöholmin mukaan mahdollisia rikosnimikkeitä ovat liikenneturvallisuuden vaarantaminen tai törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen. Poliisi voi tutkita tapausta vaihtoehtoisesti myös kuoleman- ja vammantuottamusrikoksina.

Turma-auton kuljettaja on toimitettu hoidettavaksi kolmen muun vakavasti loukkaantuneen ohella Töölön sairaalaan Helsinkiin.

EPA/Pekka Sipola

Juna ja kuorma-auto törmäsivät Raaseporissa Leksvallintiellä.

Tutkintaa johtavan poliisin mukaan tasoristeys oli vartioimaton ja keli törmäyksen tapahtuessa lumisateinen ja pöpperöinen.

Poliisin mukaan juna kulki tiettävästi yli sataa kilometriä tunnissa, kun se osui maastokuorma-autoon. Asiasta kertoo tutkinnanjohtaja, komisario Ilkka Kantola.

Junan kuljettaja on kertonut alustavassa puhuttelussa poliisille havainneensa auton ennen risteystä. Hän luuli auton pysähtyvän ajoissa, koska se ajoi varsin hiljaista vauhtia.

Lue juttu Helsingin Sanomien sivulta

Juttua päivitetään sitä mukaa, kun tapauksesta saadaan lisää tietoa.

Luetuimmat