Opiskelijat tapasivat Rauhan Holiday Club Saimaassa – Tuloksena iso koronaryväs: jo 12 positiivista, osa muuntovirusta

Ylilääkäri Sami Raasakan mukaan ison joukon kohdalla tartunnan alku liittyy viime viikon keskiviikkona tapahtuneeseen kylpyläkäyntiin.

Risto Aalto

Lappeenrantalaisessa opiskelijayhteisössä on tullut ilmi suuri koronaryvästymä. Kuvituskuva.
Lappeenrantalaisessa opiskelijayhteisössä on tullut ilmi suuri koronaryvästymä. Kuvituskuva.

Lappeenrantalaisessa opiskelijayhteisössä on tullut ilmi suuri koronatartuntaryvästymä. Ylilääkäri Sami Raasakan mukaan positiivisia näytteitä on varmistunut jo 12, joista osan epäillään vahvasti olevan muuntovirusta.

Tapaukset näyttävät jollain tapaa liittyvän sosiaaliseen vapaa-ajan tapaamiseen Holiday Club Saimaassa keskiviikkona 10. helmikuuta.

– Aika laajasti ollaan testaamassa ainakin sen talon osalta, jossa valtaosa näyttää asuvan, jotta kaikki mahdollisesti altistuneet tulisivat testatuiksi ja karanteeniin laitettua. Tämä koskettaa vähintään kymmeniä opiskelijoita.

Raasakan mukaan altistuneita ja tartunnan saaneita on eri oppilaitoksista.

– Nämä eivät ole kampustartuntoja, vaan vapaa-aikaan ja asumiseen liittyviä.

Raasakan mukaan näyttää siltä, että ison joukon kohdalla tartunnan alku liittyy viime viikon keskiviikkona tapahtuneeseen kylpyläkäyntiin.

– Iso osa siellä käyneistä on sairastunut, mutta tartunnan lähde on jäänyt avoimeksi. Onko tartunta saatu vierailun yhteydessä vai onko joku aikaisemmin tartunnan saanut oireeton ollut siellä tartuttamassa. Sitä selvitetään aktiivisesti.

Raasakan mukaan tiedetään, että usein uusien tapausten kohdalla kyse on todennäköisesti brittiläisestä mutaatiokannasta.

– Potilaat ovat perusterveitä nuoria ja hyvävointisia. He selviävät, mutta kovasti huolettaa tämä leviäminen. Erilaisia rajoittamistoimenpiteitä pyritään tekemään, ettei tauti leviäisi asumisyhteisön sisällä.

Luetuimmat