Tilaajalle

Tulevaisuuden navetassa saattaa porista keinolihatankki — Hanna Tuomisto tutkii, miten ruokaa voitaisiin tuottaa nykyistä kestävämmin

Solumaatalous voi olla ratkaisu suomalaisten edelleen kasvavaan lihanhimoon. Hanna Tuomisto kiinnostui lukioikäisenä ympäristökysymyksistä. Sittemmin tie vei tutkimaan muun muassa keinolihan ympäristövaikutuksia. Nykyinen pesti on Helsingin yliopiston Ruralia-instituutissa, jossa Tuomisto tutkii kestävää ruuantuotantoa.

Mari Koukkula

Toistaiseksi markkinoilla on vain perinteisellä menetelmällä tuotettua lihaa. Hanna Tuomisto arvioi, että keinojauhelihaa löytyy kaupoista aikaisintaan kymmenen vuoden kuluttua.

Ihmiskunta himoitsee lautaselleen yhä enemmän kotieläintuotteita, kun väestö kasvaa ja vaurastuu. Maapallon resurssit eivät kuitenkaan tahdo kestää lisääntyvää lihan ja maitotuotteiden kysyntää.

Luetuimmat