Tuleeko Korelan rampille joskus toinen kaista?

Hyväntuulentieltä laskeutuva ramppi, joka johtaa liikenteen Keisarinmajantielle ja Kotkantielle on ajoittain täynnä autoja. Ruuhkat pahenivat kun Motonet ja Stark aloittivat toimintansa läheisellä Saukonkadulla. Rampilla on vain yksi kaista, mutta siltä oikealle kääntyvät pyrkivät ohittamaan vasemmalle kääntyvät ja autoja on rinnakkain. Ahtauden vuoksi monet rynkyttävät päällysteen reunan ulkopuolella vaanivissa syvissä kuopissa.  
Liikenteen aluevastaava Risto Hämäläinen, eikö rampille voisi rakentaa toista kaistaa, jolloin ongelma poistuisi?
— Yksikaistaisuushan siinä juuri tekee sen ongelman. Se on pitkään ollut  tiedossa. Sen verran meillä on nyt asiasta ollut puhetta, että jossain vaiheessa ramppia saataisiin levennettyä. Eli saataisiin siihen kaksi kaistaa.
Pelkkä päällysteen levittäminen ei varmaankaan riitä?
— Ei se poista ongelmaa. Pientareellahan sinänsä ei saisi edes ajaa. Mutta meneväthän monet autojensa kanssa nyt sinne. Jos paikkaa nyt enempi  kunnostetaan ennen virallista kaistalisäystä, niin siitä voi koitua hankaluuksia.
Millä konsteilla kuoppaisuutta on tähän mennessä koetettu vähentää?
— Niitä on aina välillä käyty paikkailemassa ja täyttämässä. Mutta ei kuoppiin laitettu massa kestä kovinkaan kauan. Sateiden jälkeen ne ovat jälleen entisellään. Ramppi pitäisi saada kokonaan kunnostettua, jotta siitä tulisi hyvä.
Liikenne tuolla rampilla on viime vuosina kovasti lisääntynyt. Sitä kautta ajetaan muun muassa keskussairaalalle, Jylpylle ja mainittujen liikkeiden tonteille. Kahden kaistan tarve on siis korostunut ?
— Kyllä. Siinä on ennenkin ollut ongelmaa, mutta nyt tilanne on pahentunut Motonetin ja Starkin myötä. Joukossa on paljon myös raskasta liikennettä.
Yksikön päällikkö Kari Halme Kaakkois-Suomen ELY-keskuksesta, milloin kaistaa parannetaan?
— Asiaa seurataan ja harkitaan. Tänä kesänä Hyväntuulentien päällystämisen yhteydessä asiasta keskusteltiin, mutta ramppia ei päällystetty. Kun rampin päällystys tulee ohjelmaan vuonna 2019, niin samalla katsotaan, levennetäänkö ramppia samalla. Ensi vuoden ohjelmassa sitä ei näillä näkymin ole.
Veikko Mäenpää

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet