Salama sytytti tulipalon, navetasta ei paljon jäänyt jäljelle Luumäellä — Tuleen jäi neljä autoa, kaksi traktoria ja suuri määrä muuta omaisuutta

Kai Skyttä

Haimilassa Luumäellä olleesta vanhasta navetasta ei jäänyt jäljelle juuri mitään.
Haimilassa Luumäellä olleesta vanhasta navetasta ei jäänyt jäljelle juuri mitään.

Navettarakennus tuhoutui täysin tulipalossa Luumäellä keskiviikkona.

Pelastuslaitos sai hälytyksen Haimilantiellä olevalle palopaikalle kello puoli kahdentoista aikaan aamupäivällä.

Palomestari Arto Suomalainen kertoo, että rakennus oli täyden palamisen vaiheessa pelastuslaitoksen yksiköiden saapuessa paikalle.

—Navetta tuhoutui kivijalkaan.

Navetassa ei ollut karjaa sisällä, sillä se oli varastokäytössä. Pelastuslaitos onnistui pelastamaan palavasta navetasta yhden traktorin. Palossa tuhoutui kuitenkin huomattava määrä omaisuutta.

Suomalaisen luettelema lista on pitkä: neljä autoa, kaksi traktoria, kymmenkunta moottorisahaa, kymmenkunta museoitua moottorisahaa ja puolenkymmentä raivaussahaa. Lisäksi kaikkien ajoneuvojen talvirenkaat sekä noin 100 kuutiota polttopuita paloi.

Kai Skyttä

24930961.jpg

Salama todennäköinen syy

Suomalaisen mukaan navetta on todennäköisesti syttynyt salamaniskusta. Alueella oli ukkostanut voimakkaasti hieman ennen palon havaitsemista. Varsinaista osumaa ei kukaan ollut todistamassa.

—Pihapiirin talon emäntä oli nähnyt, kun navetan ovenpielestä ja ylisiltä oli alkanut tulla savua. Ukkonen oli ollut päällä noin puoli tuntia aiemmnin.

Suomalaisen mukaan suotuisa tuulen suunta pelasti suuremmalta tuholta.

—Palon voima oli todella suuri. Läheisessä maastossa oli 2—3 vuoden polttopuut. Pino oli syttymäisillään, kun saimme palon hallintaan. Jos olisi tuullut toisesta suunnasta, myös pihapiirin asuinrakennus olisi ollut vaarassa.

Luetuimmat