Marin: Hallitus valmistelee ravintoloiden sulkemista ja liikkumisen rajoittamista — Yle: Osa ministereistä olisi sulkenut baarit ja ravintolat jo viikko sitten

Katri Kulmuni Ylellä: Ihmisten liikkumista rajoitetaan todennäköisesti lisää pian,

AOP/Kimmo Brandt

Pääministeri Sanna Marin (sd.) twiittasi maanantaina, että hallitus valmistelee ravintoloiden sulkemista ja ihmisten liikkumisen rajoittamista. Arkistokuva.
Pääministeri Sanna Marin (sd.) twiittasi maanantaina, että hallitus valmistelee ravintoloiden sulkemista ja ihmisten liikkumisen rajoittamista. Arkistokuva.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) kertoo, että hallitus valmistelee rajoituksia yksityisten tilojen osalta. Marin twiittasi maanantaina, että kyse olisi esimerkiksi ravintoloiden sulkemisesta.

Lisäksi valmisteilla on liikkumisen rajoittaminen. Marin kirjoittaa myös, että lainsäädäntö on osoittautunut näiden toimenpiteiden osalta jäykksi.

– Lainsäädäntömme asettaa hallituksen toiminnalle tiukat raamit ja valmistelu vie parhaimmillaankin päiviä aikaa Marin kirjoittaa.

Marin kirjoittaa myös, että kriisin jälkeen lainsäädännön uudistamista tulee arvioida tarkasti.

Yle: Osa ministereistä olisi sulkenut ravintolat jo aiemmin

Valtiovarainministeri Katri Kulmuni (kesk.) sanoo Ylellä, että suomalaisten liikkumista rajoitetaan todennäköisesti lisää hyvin pian.

– Kyllä varmasti tänään ja huomenna tulee jo lisätoimia, Kulmuni vastasi kysymykseen siitä, kuinka pian maakuntien rajoja suljetaan.

Hän myös sanoi olevan mahdollista, että yökerhoja ja baareja suljetaan.

Keskustan eduskuntaryhmä on hänen mukaansa aivan varmasti valmis kaikkiin tiukimpiinkin toimiin sen puolesta, että koronaviruskriisistä joskus selvitään.

Ministerin mukaan ihmisten ei ole nyt syytä matkustaa maan sisällä eikä ole syytä lähteä ihmismassoihin juhlimaan.

Yle uutisoi maanantaina myös, että osa ministereistä olisi halunnut sulkea ravintolat, yökerhot ja pubit jo viikko sitten. Ylen lähteiden mukaan sosiaali- ja terveysministeriön ministerit Krista Kiuru (sd.) ja Aino-Kaisa Pekonen (vas.) esittelivät hallituspuolueiden johtoviisikolle sellaisen paketin jo viikko sitten, mutta asia ei edennyt hallituksen neuvoteltua asiasta.