Tilaajalle

Lautasen äärellä: Lehtimoguli Aatos Erkko ihastui Wanhan Fiskarin haileihin — 30 vuotta samalla paikalla sijainneen ravintolan salissa kuulee päivittäin vieraita kieliä: ”Kotimaisen kalan saatavuus on nykyisin epävarmaa, ennen sitä voitiin ostaa vaikka takaovelta”

Kymen Sanomien juttusarjassa vieraillaan Etelä-Kymenlaakson paikallisissa ravintoloissa ja maistetaan niiden suosituinta annosta. Wanha Fiskari on tunnettu kalaruuistaan, paistetut hailit ovat kotkalaisin mahdollinen annos. Kala-ravintolan arki on tasapainottelua raaka-aineiden saatavuuden ja menekin ennustamisen kanssa. Onneksi asiakkaat eivät nipota, vaan ymmärtävät tuoreen kalan filosofian, yrittäjät toteavat.

Kimmo Seppälä

Johanna Koponen on ravintolan pitkäaikainen työntekijä.
Johanna Koponen on ravintolan pitkäaikainen työntekijä.

Siinä niitä nyt on, haileja. Somassa kasassa, perunamuusin, marinoidun sipulin ja kasvisten kera. Ei konstailuja, mutta niin kotkalaista kuin olla ja voi.