Tattoon puisto- ja pihakonsertit starttasivat, ensimmäiset ilmaiskonsertit houkuttelivat roppakaupalla yleisöä — Katso myös video!

Pihakonsertteja järjestetään Haminan vanhojen talojen pihoissa, puistokonserttien näyttämönä toimii Kesäpuiston vuonna 1884 rakennetun Puistotalon terassi.

Quantico Marine Corps Brass Quintet esiintyi Baskin talolla tiistaina keskipäivällä.
Quantico Marine Corps Brass Quintet esiintyi Baskin talolla tiistaina keskipäivällä.

Tattoon ilmaiskonsertit ovat pyörähtäneet käyntiin kauniissa säässä. Sekä ensimmäinen puistokonsertti että pihakonsertti olivat pullollaan väkeä.

Puistokonsertit avasi tiistaina klo 11 Hollannin kuninkaallisen sotilaspoliisin edustussoittokunta, Military Band of H.M. Royal Marechaussee. Yhtye innosti yleisöä kevyellä musiikilla, elokuvasävelmillä ja Queen-sikermällä.

Kesäpuistossa järjestetään ilmaiskonsertteja myös kolmena seuraavana tattoopäivänä. Huomenna vuorossa on klo 11 esityksessä maavoimien soittokunta Saksasta. Klo 15 esiintyy Suomen maanpuolustuskoulutusyhdistyksen yhdistetty soittokunta sekä Jämtlandin kodinturvajoukkojen soittokunta Ruotsista. Torstaina esiintyy kuninkaan kaartin soittokunta Norjasta ja perjantaina kuninkaallisen merijalkaväen soittokunta Iso-Britanniasta. Puistokonsertit päättää lauantaina merijalkaväen soittokunta Yhdysvalloista.

14 pihakonserttia

Pihakonsertteja järjestetään Haminan linnoituksen wanhat talot ry:n jäsentalojen pihoilla. Konsertteja on 13 eri pihalla, esiintyjät ovat kotimaisia ja ulkomaisia soittokuntia tai niiden pienempiä erikoiskokoonpanoja.

Tänään tiistaina luvassa on vielä kaksi konserttia, saksalaisten kvintetti Bergqvistin talolla ja hollantilaisten kvintetti Lappeenrannan portin vartiorakennuksella. Huomenna on luvassa kolme pihakonserttia, samoin torstaina. Perjantaina konsertteja on kaksi ja Tattoon päätöspäivänä lauantaina taas kolme.

Tapahtumat ovat ilmaisia.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset