Mikä ihmeen Paratiisi?

Hannu Ojala

Paratiisi muistetaan muun muassa miesten korttiringistä, äitien leivin- ja pyykkituvasta ja nuorison uimarannasta.
Paratiisi muistetaan muun muassa miesten korttiringistä, äitien leivin- ja pyykkituvasta ja nuorison uimarannasta.

Kotkan Kierikkalassa lauantaina järjestettävä Päivä Paratiisissa-kylätapahtuma avaa niitä saloja, jotka liittyvät jokirantaan ja siellä sijaitsevaan pieneen, punaiseen saunamökkiin. Paikan komean nimen takana on pitkä ja mielenkiintoinen historia.

Paikka kuvaa osaltaan menneen ajan kierikkalalaista elämäntapaa. Äitien leivin- ja pyykkitupa, nuorison uimaranta, pikkupoikien onkikallio ja miesten korttirinki — muun muassa näistä asioista Paratiisi muistetaan.

Paratiisin ja sen entisen asuinyhteisön vaiheista kertoo tapahtumassa kierikkalalaissyntyinen Pekka Kierikka. Ohjelmassa on lisäksi musiikkia, yhteislaulua ja lettukahvit. Tapahtuman järjestää tänä vuonna 15 vuotta täyttävä Kierikkalan kyläyhdistys.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet