Ennätyshelteet ruuhkauttivat maauimalan — Katariinassa vieraili heinäkuussa yli 25 000 kävijää

Suurista kävijämääristä huolimatta kesä maauimalassa on sujunut hyvin. Kesäkahvilan pyörittämisestä ja uimakouluista ovat vastanneet uimaseura Aquilan nuoret kesätyöntekijät.

Raimo eerola

Katariinan maauimalassa on tänä kesänä riittänyt pärskettä. Kävijöitä heinäkuussa oli yli 25 000.
Katariinan maauimalassa on tänä kesänä riittänyt pärskettä. Kävijöitä heinäkuussa oli yli 25 000.

Pitkään jatkuneet helteet ovat näkyneet maauimala Katariinan kävijämäärissä. Kesäkuussa maauimalassa vieraili 7596 uimaria, mutta heinäkuussa kävijöitä oli huimat 25 731. Maauimalan kassalta kerrotaan, että kävijöitä on ollut noin tuhat päivässä.

Liikuntapalvelupäällikkö Esko Halosen mukaan väkeä Katariinassa on riittänyt.

— On ollut päiviä, jolloin kassakoneesta on loppunut kuitti ja rannekkeet ovat olleet lähes loppu. Siitä voi päätellä, että asiakkaita on ollut runsaasti. Maauimala on suosittu paikka, Halonen toteaa.

Ruuhkapäivinä painetta esimerkiksi kassalla on pyritty helpottamaan hankkimalla apuvoimia. Myös uimavalvojien määrää on tarvittaessa lisätty.

— Ulkoaltaan aukioloaikoina töissä on koko ajan kolme valvojaa ja lisäksi yksi liikunnanohjaaja, joka voi ohjattujen tuntien ulkopuolella auttaa uimavalvonnassa. Keskusteluissa valvojien kanssa totesimme, että lämpiminä päivinä on hyvä olla vielä yksi valvoja lisää.

Suurin haitta ampiaisista

Halosen mukaan kesä on suurista kävijämääristä huolimatta sujunut hyvin ja ilman suurempia selkkauksia. Pääkaupunkiseudulla maauimaloita on jouduttu väliaikaisesti sulkemaan altaaseen kuulumattomien jätösten vuoksi. Tapauksia on sattunut viikottain.

Halonen ei ole kuullut, että vastaavaa olisi Kotkassa käynyt.

— Aikaisempina vuosina maauimalassa on joskus käynyt luvattomasti yöuimareita. Tästä syystä Meripäivien aikana vartiointia tehostettiin. Jos uimareita tänä kesänä on käynytkin, he eivät ole jättäneet jälkiä.

— Viime viikkoina ehkä suurin haitta on ollut ampiaiset. Ne ovat käyneet sekä valvojien että asiakkaiden kimppuun, Halonen hymähtää.

Kesätyöntekijät kantaneet vastuuta

Maauimalassa kesäkahvilan pyörittämisestä ja uimakoulujen vetämisestä ovat vastanneet uimaseura Aquilan palkkaamat nuoret kesätyöntekijät. Kesän aikana uimaseura työllisti lähes 20 nuorta keskimäärin kahden viikon pesteihin.

— Kesä on mennyt älyttömän hyvin. Nuoret ovat olleet äärimmäisen vastuuntuntoisia ja aikaansaavia, toiminnanjohtaja Sari Brunila kehuu.

Helteisten säiden tuomien ruuhkien myötä varsinkin kesäkahvilassa nuoret ovat olleet todella työllistettyjä. Brunilan mukaan kesätyöntekijöiden ennakointikyky on näkynyt esimerkiksi siinä, että vähissä olevaa hilloa on osattu pyytää seuraavaa päivää varten.

Brunilan mukaan seuran pitämän uimakoulun tulee tänä kesänä käymään lähemmäs 500 lasta.

— Uimakoulun vetäjistä ja uima-avustajista ei ole tullut yhtään negatiivista palautetta. Olen kesätyöntekijöistä ja seurastamme todella ylpeä.